Βερνίκια ξύλου

Ήρθε η ώρα να φρεσκάρετε τις ξύλινες επιφάνειες και αναζητάτε Βερνίκια ξύλου; Η Vivechrom διαθέτει μια μελετημένη γκάμα προϊόντων για την προστασία και τη διακόσμηση του ξύλου:

1.     Συντηρητικά Εμποτισμού (Preservatives) Διαλύτου και Νερού

Είναι βερνίκια ξύλου σχεδιασμένα με πρωταρχικό σκοπό να ελέγχουν τη βιολογική προσβολή του ξύλου. Περιέχουν χημικά πρόσθετα, βιοκτόνα (biocides) και μυκητοκτόνα (fungicides), για προστασία από μούχλα, μύκητες και μπλε κηλίδες. Φυσιολογικά δεν δημιουργούν φιλμ και εισχωρούν εύκολα και βαθιά στο ξύλο. Είναι επίσης σχεδιασμένα να σφραγίζουν σε μεγάλο βαθμό την επιφάνεια από τη διείσδυση νερού, μέχρι την εφαρμογή του τελικού βερνικιού.

2.     Βερνίκια Εμποτισμού (Woodstains) Διαλύτου και Νερού

Πρόκειται για βερνίκια ξύλου που όταν εφαρμόζονται στο ξύλο δίνουν είτε ένα ημιδιαφανές είτε ένα απολύτως διαφανές φιλμ και τονίζουν και αναδεικνύουν τα φυσικά νερά του ξύλου. Τα ημιδιαφανή βερνίκια περιέχουν πιγμέντα / χρωστικές ύλες (pigments) που αφενός δίνουν την απόχρωση στο ξύλο και επιπλέον απορροφούν την επιβλαβή UV ακτινοβολία, προσφέροντας ταυτόχρονα διακόσμηση και προστασία από τον καιρό. Τα διαφανή βερνίκια (άχρωμα) έχουν ευρύτατη χρήση εσωτερικά, έχουν όμως μικρότερη αντοχή εξωτερικά σε σχέση με τις αποχρώσεις. Στη Vivechrom έχουμε προσθέσει επιπλέον και άχρωμα φίλτρα UV που ενισχύουν σημαντικά τις αντοχές για εξωτερική χρήση στα ημιδιαφανή βερνίκια αλλά ακόμα και στα απολύτως διαφανή βερνίκια.

3.     Έλαια Εμποτισμού

Η Vivechrom διαθέτει το Teak Oil, ένα ειδικό μίγμα από έλαια και κερί που συντηρεί, φρεσκάρει και ζωντανεύει το ξύλο. Θρέφει το ξύλο αναπληρώνοντας τα φυσικά του έλαια και το προστατεύει για περίπου 6 μήνες από σκόνη, νερό και καιρικές συνθήκες.

Το ξύλο είναι ζωντανό υλικό και στις κατασκευές δημιουργεί μία οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα. Όταν εκτίθεται σε ήλιο, βροχή ή χιόνια, το ξύλο φθείρεται και χρειάζεται τη σωστή προστασία για να διατηρείται σε καλή κατάσταση και να έχει ωραία εμφάνιση. Τα βερνίκια ξύλου συντηρούν και προστατεύουν τις ξύλινες επιφάνειες ενώ ταυτόχρονα αφήνουν ορατά τα νερά του ξύλου, αναδεικνύοντας έτσι την φυσική ομορφιά του. Υπάρχουν διαφορετικά βερνίκια ανάλογα με τις ανάγκες τις επιφάνειας, παρόλα αυτά, όλα τα βερνίκια ξύλου είναι υδατοαπωθητικά ώστε να σφραγίζουν το ξύλο από την υγρασία, όπου οδηγεί σε πολλαπλά προβλήματα όπως ανάπτυξη μυκήτων και σήψη. Τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται εξωτερικά περιέχουν UV φίλτρα τα οποία προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτίνες UV του ήλιου που καταστρέφουν την επιφάνεια του ξύλου, το οποίο γίνεται γκρι και χάνει την ακαμψία του.

Αν ψάχνετε περισσότερες πληροφορίες για τα βερνίκια ξύλου, μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη Οδηγό Ξυλοπροστασίας της Vivechrom:

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...