Τοίχος με όμπρε με απαλές ροζ και κίτρινες αποχρώσεις

Πώς να βάψετε έναν τοίχο όμπρε με το Χρώμα της Χρονιάς της Vivechrom

Δεν είστε σίγουροι τι χρώμα να βάψετε τον τοίχο σας; Επιλέξτε ένα διακριτικό αλλά εντυπωσιακό συνδυασμό. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τοίχο όμπρε με το Χρώμα της Χρονιάς της Vivechrom, Γλυκός Γυρισμός 70RR 64/034…

Το Χρώμα της Χρονιάς 2024 της Vivechrom, Γλυκός Γυρισμός 70RR 64/034, είναι ένα ευέλικτο βασικό χρώμα που συνδυάζεται υπέροχα με πολλές άλλες αποχρώσεις. Αυτό το κάνει ιδανικό για πολλά χρωματικά εφέ, όπως αυτός ο εντυπωσιακός τοίχος όμπρε. 

Χρησιμοποιώντας το Χρώμα της Χρονιάς μας και δύο άλλες αποχρώσεις από τη Δημιουργική παλέτα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακριτικό ντεγκραντέ που προσθέτει απαλότητα σε κάθε δωμάτιο. Έτοιμοι να ξεκινήσετε; Ορίστε πώς να πετύχετε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα...

Τι θα χρειαστείτε:

Εργαλεία βαφής πάνω σε χαρτόνι
 • Μία συσκευασία πλαστικό χρώμα για κάθε απόχρωση που επιλέξατε
 • Αναδευτήρες χρώματος
 • 3 μικρά ρολά και σκαφάκι
 • 3 φαρδιά πινέλα μεσαίου μεγέθους με συνθετικές ίνες
 • 1 μικρό πινέλο (προαιρετικά)
 • Μέτρο
 • Μολύβι
 • Ψαλίδι
 • Σπάγγο
 • Κιμωλία
 • Χαρτοταινία
 • Γάντια

Βήμα 1: Μετρήστε και σημαδέψτε

Χρησιμοποιώντας ένα μέτρο και ένα μολύβι, σημειώστε το σημείο στη μέση του τοίχου.

Βήμα 2: Σχεδιάστε μια γραμμή-οδηγό

Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι σπάγγου και, χρησιμοποιώντας χαρτοταινία, κολλήστε μία από τις άκρες στον τοίχο στο ύψος του σημαδιού που είχατε κάνει με το μολύβι σας. Περάστε τον σπάγγο πάνω από κιμωλία και έπειτα πιέστε τον στον τοίχο για να δημιουργήσετε μια οριζόντια γραμμή από κιμωλία που θα χρησιμοποιήσετε ως οδηγό.

Βήμα 3: Ξεκινήστε το βάψιμο

Βάψτε το πάνω μισό με την απόχρωση Γλυκός Γυρισμός με ένα ρολό.

Βήμα 4: Εφαρμόστε το δεύτερο χρώμα σας

Ενώ το πρώτο χρώμα είναι ακόμα υγρό, εφαρμόστε μια φαρδιά ρίγα από το δεύτερο χρώμα από κάτω. Εδώ, για να το συνδυάσουμε με το Γλυκό Γυρισμό 70RR 64/034, χρησιμοποιήσαμε μια απαλή ώχρα.

Πρόσωπο που βάφει με κίτρινο χρώμα χρησιμοποιώντας ρολό

Βήμα 5: Αναμείξτε τα χρώματα

Ενώ και τα δύο χρώματα είναι ακόμα υγρά, αναμείξτε με σταυρωτή κίνηση τα χρώματα μεταξύ τους. Θα χρειαστεί να δουλέψετε γρήγορα με δύο πινέλα, αναμειγνύοντας ταυτόχρονα προς τα πάνω και προς τα κάτω για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Αναμείξτε προς τα πάνω με το ένα χέρι, μεταφέροντας ελαφρά το κάτω χρώμα στο επάνω τμήμα. Αναμείξτε προς τα κάτω με το άλλο χέρι, μεταφέροντας ελαφρά το επάνω χρώμα στο απόκατω τμήμα. 

Top tip: Μια καλή ιδέα είναι να κάνετε εξάσκηση σε αυτήν την τεχνική σε χαρτί ή χαρτόνι πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, ώστε να αισθάνεστε σίγουροι ότι μπορείτε να αναμείξετε τα χρώματα ομοιόμορφα πριν επιχειρήσετε να το κάνετε στον τοίχο.

Πρόσωπο που χρησιμοποιεί ένα πινέλο για να αναμείξει δύο χρώματα σε έναν τοίχο

Βήμα 6: Βάψτε και αναμείξτε ξανά

Χρησιμοποιώντας ένα ρολό, βάψτε το κάτω τμήμα του τοίχου στο τρίτο σας χρώμα μέχρι το ήδη βαμμένο τμήμα και επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα ανάμειξης στο σημείο όπου συναντώνται το δεύτερο και το τρίτο χρώμα. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο για να εξομαλύνετε τις άκρες.

Αυτό ήταν! Τώρα πηγαίνετε ένα βήμα πίσω και θαυμάστε τη μεταμόρφωση που κάνατε!

Πρόσωπο που χρησιμοποιεί ένα πινέλο για να αναμείξει δύο χρώματα σε έναν τοίχο
Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...