Σχέδιο καμάρας επάνω από γραφείο με παιδικό κρεβάτι

Σχεδιασμός & Βάψιμο Καμάρας με το Χρωμα της Χρονιας 2021

Αναζητάτε ένα εφέ που να προσθέτει στυλ σε κάθε δωμάτιο; Σχεδιάστε μια καμάρα (αψίδα). Ακολουθήστε τα απλά βήματα που σας προτείνουμε για τη δημιουργία της μίας υπέροχης καμάρας με το Χρώμα της Χρονιάς 2021 της Vivechrom, Καφέ Άργιλος.

Το Χρώμα της Χρονιάς 2021 της Vivechrom, Καφέ Άργιλος, προσφέρει την τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσετε τολμηρές τεχνικές στο βάψιμο του σπιτιού σας. Θέλετε να ανανεώσετε έναν βαρετό χώρο ή να προσθέσετε ζωηρές πινελιές σε ένα δωμάτιο; Σχεδιάστε μια καμάρα! Το εφέ αυτό δεν σας επιτρέπει μόνο να πειραματιστείτε με έναν συνδυασμό δύο χρωμάτων, αλλά αποτελεί και έναν έξυπνο τρόπο για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες γωνιές εστίασης στο σπίτι σας, Φαίνεται δύσκολο; Ξανασκεφτείτε το. Με τον απλό αναλυτικό οδηγό μας όλα μοιάζουν παιχνίδι. 

Εξοπλισμός βαφής, όπως ρολά και χρώματα

Για να σχεδιάσετε μια καμάρα στον τοίχο σας, θα χρειαστείτε:

Τα χρώματα της επιλογής σας, με μια απόχρωση σε αντίθεση για την καμάρα
1 μεγάλο ρολό και σκαφάκι
1 μικρό ρολό και σκαφάκι
Αλφάδι
Μέτρο
Μολύβι
Σπάγκο
Κλειδιά
Κιμωλία
Χαρτοταινία
Πινέλο για βάψιμο 3,80 cm
Καρφίτσες
Ψαλίδι
1. Για να δείτε στη στιγμή πώς θα δείχνουν τα χρώματα της επιλογής σας στον χώρο σας, κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή Vivechrom Visualizer
2. Βάλτε πρώτα το χρώμα του φόντου, χρησιμοποιώντας ένα ρολό για να καλύψετε μια μεγάλη επιφάνεια. Δημιουργήστε σχήματα M και W καθώς περνάτε το ρολό, για να επιτύχετε μια ομοιόμορφη κάλυψη. Μόλις το χρώμα στεγνώσει εντελώς (αυτό μπορεί να διαρκέσει 2-4 ώρες), είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την καμάρα σας.
3. Πρώτα, κόψτε ένα μακρύ κομμάτι σπάγκου και συνδέστε τα κλειδιά στο ένα άκρο. 
4. Χρησιμοποιήστε χαρτοταινία, κολλήστε τον σπάγκο στον τοίχο στο σωστό ύψος για την πλαϊνή πλευρά της καμάρας σας. Καλύψτε τον σπάγκο με κιμωλία και πιέστε τον στον τοίχο για να αφήσει μια γραμμή κιμωλίας που θα χρησιμοποιηθεί ως οδηγός. Σημαδέψτε τον τοίχο κατά μήκος αυτής της γραμμής με ταινία. 
5. Αποφασίστε το πλάτος της καμάρας σας και, χρησιμοποιώντας ένα αλφάδι, κάντε ένα σημάδι για την κορυφή της άλλης πλευράς στο ίδιο ύψος. Επαναλάβετε τη διαδικασία στο κάτω μέρος.
6. Μετρήστε το κενό μεταξύ των δύο πλευρών και σημειώστε το μέσο. 
7. Στερεώστε ένα μολύβι στο άκρο ενός κομματιού σπάγκου. Καρφιτσώστε τον σπάγκο στο μεσαίο σημείο μεταξύ των δύο πλευρών, έτσι ώστε το μολύβι να φτάσει στην κορυφή και των δύο πλευρικών γραμμών.  
8. Σχεδιάστε ένα ημικύκλιο για να σχηματίσετε το επάνω μέρος της καμάρας και βάψτε προσεκτικά το περίγραμμα χρησιμοποιώντας πινέλο. Βάψτε το υπόλοιπο τμήμα της καμάρας χρησιμοποιώντας ένα ρολό. 
9. Αφαιρέστε απαλά τη χαρτοταινία ενώ το χρώμα είναι ακόμα ελαφρώς νωπό.
Δείτε το video:
Αναζητάτε περισσότερες έξυπνες ιδέες για το βάψιμο των τοίχων σας με αυτήν την τεχνική; Ιδού τέσσερις τρόποι για να σχηματίσετε μια όμορφη καμάρα στο σπίτι σας:
1. Απλή και κομψή δημιουργία ζωνών με εφέ σε σχήμα καμάρας 
Σχέδιο καμάρα επάνω από γραφείο με παιδικό κρεβάτι

Με τη δημιουργία μιας απλής καμάρας σε πιο παλ απόχρωση από το χρώμα του τοίχου σας μπορείτε να οριοθετήσετε αποτελεσματικά τον χώρο επάνω από ένα γραφείο ή έναν μπουφέ. Ο συνδυασμός του ζεστού φυσικού τόνου του Χρώματος της Χρονιάς 2021 της Vivechrom, Καφέ Άργιλος 10YY 30/106, με μια πιο απαλή, συμπληρωματική απόχρωση δημιουργεί μια έξυπνη και διακριτική εμφάνιση με δύο τόνους που ταιριάζει σε όλους τους χώρους. 

Με ποια χρώματα;

10YY 30/106 

90YR 48/062 

2. Ένα στυλάτο κεφαλάρι με ελάχιστο κόστος

Σχέδιο καμάρα κεφαλάρι πίσω από κρεβάτι με παράθυρο και πατζούρια

Αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε με τους τοίχους του υπνοδωματίου σας; Ιδού μια εύκολη και αποτελεσματική ιδέα. Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό εφέ στον τοίχο του υπνοδωματίου σας, σχεδιάζοντας μια μεγάλη καμάρα πίσω από το κρεβάτι με το Χρώμα της Χρονιάς 2021 της Vivechrom, Καφέ Άργιλος 10YY 30/106. Μπορείτε να προσθέσετε μια ρίγα στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο για να δημιουργήσετε άμεσα ένα κομψό και οικονομικό κεφαλάρι.

Με ποια χρώματα;

10YY 30/106 

00YY 74/053 

3. Συνδυάζοντας χρώματα και καμπύλες με ένα μοτίβο καμάρας
Κρεμ και καφέ καμπύλες στον τοίχο με τραπεζαρία και καρέκλες μπροστά

Δεν θέλετε μια συμβατική καμάρα στους τοίχους σας; Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας με αυτό το εφέ. Σχεδιάστε μια σειρά από πλευρικές καμάρες στον τοίχο σας σε αποχρώσεις της παλέτας Timeless, μίας από τις έτοιμες χρωματικές παλέτες μας για το 2021 που σας διευκολύνει να πειραματιστείτε με συμπληρωματικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Ένα εφέ που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ενδιαφέρουσες, γραφικές καμπύλες που χαρίζουν μοντέρνο αέρα σε κάθε δωμάτιο. 

Με ποια χρώματα;

10YY 30/106

00YY 26/220 

00YY 74/053 

4. Έξυπνη ιδέα για εφέ σε ενιαίο καθιστικό

Ενιαία τραπεζαρία με ξύλινο τραπέζι και ψηλά παράθυρα στην αριστερή πλευρά

Αφού μάθετε πως γίνεται το εφέ, γιατί να δημιουργήσετε μία μόνο καμάρα; Σε έναν μεγάλο, ανοιχτό χώρο, μια σειρά μοτίβων μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εδώ, καμάρες στο Χρώμα της Χρονιάς της Vivechrom, Καφέ Άργιλος 10YY 30/106, προσθέτουν μια μοναδική πινελιά ανάμεσα στα ψηλά παράθυρα. Σε αντίθεση με τους θερμούς τόνους της ώχρας στους τοίχους, δημιουργούν μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια σε μια σύγχρονη κουζίνα. Μπορείτε να δημιουργήσετε το ίδιο εφέ χρησιμοποιώντας μια σειρά διαφορετικών χρωμάτων. Γι' αυτό, τολμήστε να πειραματιστείτε.

Με ποια χρώματα;

10YY 30/106 

00YY 26/220 

00YY 21/321 

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...