Μωρό σε βρεφικό δωμάτιο πράσινο ανοιχτό

Όραση Βρέφους - Πως βλέπει τα Χρώματα το Μωρό

Πως βλέπει τα χρώματα το μωρό – όραση βρέφους

«Έχω ακούσει ότι το χρώμα μπορεί να βοηθήσει στη διανοητική ανάπτυξη του μωρού, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι μπορεί και δεν μπορεί να δει στα διάφορα στάδια ανάπτυξης. Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως αντιλαμβάνονται τα μωρά τα χρώματα και πως αναπτύσσεται η έγχρωμη όραση του βρέφους; "

Το σπίτι σας θα είναι ολόκληρος ο κόσμος για το μωρό σας τους πρώτους μήνες από τη γέννηση του. Έτσι θα πρέπει το δωμάτιο του μωρού σας να διεγείρει τα οπτικά του ερεθίσματα ώστε ο εγκέφαλος του να αναπτυχθεί και να αρχίσει να εξερευνεί τον κόσμο γύρω του.

Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 40% των γονέων πιστεύουν ότι το χρώμα είναι σημαντικό για την ανάπτυξη ενός μωρού. Αλλά τι μπορούν πραγματικά να δουν και πότε; Εδώ, εξηγούμε τα πέντε βασικά στάδια του οπτικού ταξιδιού του μωρού σας για να ξέρετε τι να χρησιμοποιήσετε στο δωμάτιο του μωρού σας.

1. Πρώτα όλα είναι ασπρόμαυρα

Τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή τους, τα μωρά μπορούν να δουν μόνο μέχρι περίπου 20 έως 30 εκατοστά – ίσα ίσα για να βλέπουν το πρόσωπό σας όταν τα κρατάτε αγκαλιά.

Η όραση τους όσον αφορά τα χρώματα είναι πολύ περιορισμένη, έτσι ανταποκρίνονται πιο εύκολα σε χρώματα υψηλής αντίθεσης, όπως το άσπρο και το μαύρο.

Δείγματα από χρώματα τοίχου
30BB 62/044
57YY 86/073
54GG 16/017
02BB 81/030

2. Έντονα χρωματιστά παιχνίδια

Μέχρι τη στιγμή που τα μωρά θα φτάσουν σε ηλικία ενός έως δύο μηνών, έχουν μάθει να εστιάζουν τα μάτια τους και να εντοπίζουν αντικείμενα ή ανθρώπους που κινούνται γύρω από το οπτικό τους πεδίο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει παιχνίδια σε έντονα χρώματα που κάνουν κοντράστ μεταξύ τους, ώστε να μπορούν να τα διακρίνουν.

xrwmatista-paixnidia-orasi-enos-minos_resized

3. Και βλέπει χρώματα!

Από περίπου δύο μηνών, τα μωρά αρχίζουν να διακρίνουν σωστά τα χρώματα, ξεκινώντας με τα βασικά χρώματα, κόκκινο, κίτρινο και μπλε και σταδιακά εξελίσσονται λιγο λίγο μέχρι να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα σε παραπλήσια χρώματα όπως το κόκκινο και το πορτοκαλί. Αυτό είναι το στάδιο όπου είναι πιο σημαντικό να βλέπει το μωρό σας όσο το δυνατόν περισσότερα χρώματα.

Δείγματα αποχρώσεων από χρώματα τοίχου σε χαρτί
54YY 85/291
42BB 23/348
50GG 69/134
70YR 68/118

4. Ένα όμορφο παστέλ παιδικό δωμάτιο

Σε ηλικία πέντε μηνών, η όραση ενός μωρού έχει γίνει τόσο ανεπτυγμένη ώστε να μπορεί να διακρίνει μεταξύ ανοιχτών αποχρώσεων, όπως τα παστέλ. Δείχνοντάς του τέτοιες πιο παλ αποχρώσεις μέσα από τα παιχνίδια τους και τα χρώματα του παιδικού δωματίου, μπορείτε να τα βοηθήσετε να μάθουν καλύτερα αυτά τα νέα χρώματα.

Γαλάζιος βεραμάν τοίχος σαλονιού μπροστά στον οποίο ένα κοριτσάκι ζωγραφίζει
10BG 63/097
03RB 63/122

5. Καιρός για εξερεύνηση

Μέχρι τη στιγμή που το μωρό γίνει οκτώ μηνών, η έγχρωμη όραση τους είναι σχεδόν τόσο καλή όσο των ενηλίκων και μπορούν να αναγνωρίσουν όλα τα διαφορετικά αντικείμενα σε ένα δωμάτιο. Βεβαιωθείτε ότι η διακόσμηση του δωματίου του μωρού σας περιέχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να βλέπει και να εστιάζει, ενθαρρύνοντας έτσι το μυαλό του να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω του.

Παιδικά λούτρινα κουκλάκια

Μην ξεχάσετε να βάψετε και το ταβάνι! Το μωρό σας θα περνάει πολύ χρόνο κοιτάζοντας το ταβάνι μεγαλώνοντας, οπότε γιατί να μην του δώσετε κάτι ενδιαφέρον να κοιτάει; Χρησιμοποιήστε οικολογικά χρώματα για το βρεφικό και το παιδικό δωμάτιο όπως το Neopal Eco, που είναι διαθέσιμο σε όποιο χρώμα θέλετε να βλέπει το μωρό σας .

Μπλε ταβάνι με γαλάζια αστέρια στο παιδικό δωμάτιο
90BG 21/302
66BG 68/157
Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...