Πράσινο Χρώμα στη Διακόσμηση Κουζίνας

Βάψτε με Ζωντανά Χρώματα Κουζίνας!

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που μπορεί να δει κάποιος που επισκέπτεται την ανατολή ή και το κέντρο της Αθήνας, είναι χρωματιστά μπαχαρικά με προσεκτικά σχηματισμένες κορυφές, που φιγουράρουν στα κατά τόπους παζάρια.

Μια παρόμοια εικόνα μπορεί να δει κάποιος πολύ νωρίς το πρωί στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς του, απλώς αντί για μπαχαρικά, τους πάγκους στολίζουν κάθε λογής λαχανικά. Πώς σχετίζονται όμως τα μπαχάρια και τα λαχανικά με τη διακόσμηση της κουζίνας σας;

Πέρα από νοστιμιά στο φαγητό σας, μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης για τα χρώματα στους τοίχους της κουζίνας σας!

Χρωματίστε την Κουζίνα με Ένα Ματσάκι Φρέσκο Κόλιανδρο

Ο κορίανδρος είναι ένα από τα πιο κλασικά μπαχαρικά στις κουζίνες της νοτιοανατολικής Ασίας, της Ινδίας, του Τέξας αλλά και της Αφρικής. Έχει πράσινο χρώμα, χαρακτηριστικό άρωμα και ιδιότητες να καθυστερεί την αλλοίωση των τροφών στις οποίες περιέχεται.

Ένα θαυμάσιο μπαχαρικό για να χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας αλλά και στους τοίχους της κουζίνας σας! Βάψτε τους τοίχους της κουζίνας σας με μία από τις αποχρώσεις του ανοιχτού πράσινου για να δώσετε ζωντάνια και νότες δροσιάς σ’ αυτό τον πολυσύχναστο χώρο. Εμπιστευτείτε το οικολογικό αντιμικροβιακό χρώμα NEOPAL KITCHEN & BATHROOM ECO της Vivechrom, ιδανικό για χώρους με υψηλή υγρασία και υδρατμούς όπως η κουζίνα. Θα διατηρήσει τις αποχρώσεις στους τοίχους για πολλά χρόνια.

Σκούρο ροζ Χρώμα στους Τοίχους της Κουζίνας

Τα παντζάρια είναι ένα λαχανικό που ή θα λατρεύεις τη γεύση του ή δεν θα σου αρέσει καθόλου. Ακόμη όμως και όσοι δεν αρέσκονται να το τρώνε, δεν μπορούν να μην το θαυμάσουν για το χρώμα του! Είναι το πιο πετυχημένο ροζ που βρίσκουμε στη φύση. Γιατί να μη βάψουμε τους τοίχους της κουζίνας μας με αυτή την απόχρωση του παντζαριού; Με αυτό το χρώμα στους τοίχους, θα νομίζετε ότι μαγειρεύετε μέσα σε κουκλόσπιτο!

Extra tip: Κάντε αλλαγή χρώματος σε παλαιά έπιπλα, βάφοντάς τα γκρι ή ζαχαρί. Θα ισορροπήσουν την παιχνιδιάρικη αίσθηση του ροζ, αναδεικνύοντάς το με τον καλύτερο τρόπο! Μάθετε πώς να επιλέξετε ελαιοχρωματιστή και ξεκινήστε την ανανέωση!

Κουρκουμάς και Κάρυ, Χρώματα Κουζίνας Όλο Χάρη

Βάψτε την Κουζίνα σας με Κίτρινο Χρώμα

Αφήσαμε για το τέλος τους βασιλιάδες των μπαχαρικών που δεν είναι άλλοι από τον κουρκουμά και το κάρυ. Στην Ασία από την αρχαιότητα έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο ως γιατρικά όσο και ως καλλυντικά που οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν για να βάψουν το πρόσωπό τους! Επιλέξτε χρώματα κουζίνας που να μοιάζουν με αυτά που αφήνει στα χέρια το κάρυ και ιδίως ο κουρκουμάς. Θα φωτίσουν τον πιο πολυσύχναστο χώρο του σπιτιού, φέρνοντας στον αέρα του άρωμα Ινδίας!

Aν χρειάζεστε κάποια συμβουλή για τους συνδυασμούς χρωμάτων, μπορείτε, προτού ξεκινήσετε να βάφετε, να χρησιμοποιήσετε τη Δωρεάν Υπηρεσία Επαγγελματία Διακοσμητή της Vivechrom. Δείτε περισσότερες ιδέες διακόσμησης για την κουζίνα σας στο website της Vivechrom!

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...