Χρώματα για Ξύλα & Μέταλλα

Μήπως ήρθε η ώρα να βάψετε ή να φρεσκάρετε ξύλινες ή μεταλλικές επιφάνειες; Αν ναι, τότε χρειάζεται να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν από τα Χρώματα για μέταλλα και ξύλα της Vivechrom.

Αυτή η κατηγορία χρωμάτων είναι αρκετά μεγάλη καθώς, μετά τους τοίχους, αυτές οι δύο επιφάνειες είναι οι μεγαλύτερες και συχνότερες προς βαφή. Περιλαμβάνει τα καλυπτικά χρώματα ξύλου, που δεν αφήνουν τα νερά του ξύλου να φαίνονται, αλλά δίνουν απόχρωση στο ξύλο, καλύπτουν και προστατεύουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα χρώματα μετάλλων.

Η πιο γνωστή κατηγορία στα χρώματα ξύλου είναι η ριπολίνη, ένας όρος γαλλικός που εξελληνίστηκε και χρησιμοποιείται ευρέως πλέον στην αγορά, για να εξηγήσει το καλυπτικό χρώμα που εφαρμόζεται πάνω σε ξύλινες επιφάνειες. Η ριπολίνη μπορεί να είναι βάσεως νερού ή διαλύτου, έχει μεγάλη καλυπτικότητα και συνήθως διατίθεται σε πλήθος αποχρώσεων ενώ έχει πολύ καλή αντοχή στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εάν προτείνεται για εξωτερική χρήση.  Η Vivechrom διαθέτει την Οικολογική Ριπολίνη Νερού Aquachrom Eco για ξύλινες επιφάνειες καθώς και την Ριπολίνη Διαλύτου Vivewood που μπορεί να εφαρμοστεί και σε ξύλο και σε μέταλλο.

Τα χρώματα για μέταλλα και ξύλα είναι γνωστά με το όνομα «βερνικόχρωμα». Αποτελούν μια πρακτική λύση αν θέλετε με ένα προϊόν να βάψετε ταυτόχρονα και ξύλο και μέταλλο, να πετύχετε χρωματική ταύτιση ανάμεσα, για παράδειγμα, σε ξύλινα παντζούρια και μεταλλικά κάγκελα, αλλά και να αξιοποιήσετε προϊόν που σας έχει περισσέψει. Ένα από τα πιο παραδοσιακά και δημοφιλή βερνικοχρώματα της αγοράς είναι το Νeochrom με παρουσία από το 1938, το οποίο αναβαθμίστηκε σε Neochrom Silicone! Η νέα σύνθεσή του με προσθήκη σιλικόνης, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα σκληρό, ταχυστέγνωτο και ταυτόχρονα ελαστικό γυαλιστερό φιλμ με μεγάλες αντοχές, προσφέροντας ισχυρή προστασία και ένα τέλειο διακοσμητικό φινίρισμα. Ταυτόχρονα, το Neochrom Silicone εμπλουτίστηκε με νέο χρωματολόγιο, εμπνευσμένο από τις σύγχρονες τάσεις στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση, με 45 έτοιμες αποχρώσεις για τις ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες των χώρων σας.

Στα χρώματα μετάλλου ανήκει το ντουκόχρωμα Vivemetal, που προσφέρει μεγάλη σκληρότητα και εξαιρετική αντοχή, και μπορεί να ενισχυθεί από το Vivehard, έναν σκληρυντή αλκυδικών χρωμάτων, για ακόμη μεγαλύτερη σκληρότητα και αντοχή σε δυσμενείς συνθήκες. Υπάρχουν όμως και ειδικά προϊόντα που προσφέρουν αντισκωριακή προστασία και βάψιμο απευθείας στη σκουριά: αυτό δεν άλλο από το Vivelock, διαθέσιμο σε δύο φινιρίσματα, γυαλιστερό και μεταλλιζέ. Άλλο ιδιαίτερο φινίρισμα στα χρώματα μετάλλου προσφέρει το Σφυρήλατο, με την χαρακτηριστική εμφάνιση σφυρηλατημένου μετάλλου. Από το brand Hammerite η Vivechrom εισάγει δύο προϊόντα, το Hammerite απευθείας στη Σκουριά, με γυαλιστερό, σατινέ, μεταλλιζέ και σφυρήλατο φινίρισμα, και το Hammerite Direct to Galv, ένα εξειδικευμένο χρώμα μετάλλου για απευθείας χρήση σε μη σιδηρές επιφάνειες, που δε σκουριάζουν, όπως οι γαλβανιζέ, το αλουμίνιο, το ατσάλι, ο μπρούτζος, ο χαλκός. Τέλος σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτει και το Radiater Aqua Eco, ένα ειδικό χρώμα βάσεως νερού για το βάψιμο του καλοριφέρ, πολύ ανθεκτικό σε θερμοκρασία νερού έως 80˚C, και δεν μυρίζει.

Δείτε τα χρώματα για ξύλα και μέταλλα από τη Vivechrom και επιλέξτε αυτό που ικανοποιεί τις δικές σας ανάγκες!

Για οποιοδήποτα απορία μη διστάσετε να επικοινωνήστε με την γραμμή Τεχνικής Υποστήριξης της Vivechrom καλώντας στο 801 11 55600 από σταθερό τηλέφωνο (καθημερινές, 8:00-16:00) ή στέλνοντας email στο contact@vivechrom.gr

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...