Συμβουλές για Σωστό Βάψιμο Σπιτιού

Σωστό Βάψιμο Σπιτιού με την Επιστήμη του Χρώματος

Ανακαλύψτε πώς να κάνετε τους κατάλληλους χρωματικούς συνδυασμούς στο σπίτι σας με την βοήθεια της επιστήμης του χρώματος!

Παίξτε με τους τόνους!

Διακόσμηση Σπιτιού με βάση την Τονικότητα

Αντιλαμβανόμαστε τη δύναμη, την αίσθηση και τελικά το αποτέλεσμα που δημιουργεί ένα χρώμα, μόνο όταν αυτό συσχετίζεται με τα άλλα χρώματα ενός χώρου. Συνεπώς ο σωστός συνδυασμός των χρωμάτων, είναι πολύ σημαντικός. Αυτό που αναζητούμε μέσα από τους χρωματικούς συνδυασμούς είναι ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που αντανακλά την προσωπικότητα και το στιλ μας.

Χρησιμοποιώντας τον χρωματικό κύκλο, μπορείτε να δείτε πώς τα χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους και μπορούν να δώσουν μεγάλη ποικιλία συνδυασμών στο χώρο σας! Η επιλογή αποχρώσεων (τόνων) του ίδιου χρώματος είναι ο πιο απλός συνδυασμός που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε στο χώρο μας, μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα.

Δημιουργήστε Αντιθέσεις

Βάψιμο Σπιτού με Οδηγό την Αντίθεση

Για έντονο αποτέλεσμα που εκπλήσσει, επιλέγουμε από το χρωματικό κύκλο ένα χρώμα που βρίσκεται απέναντι από το βασικό χρώμα που έχουμε αποφασίσει. Πχ.: Μωβ με Κίτρινο, Μπλε με Πορτοκαλί ή Κόκκινο με Πράσινο.

Αναζητήστε την Αρμονία!

Βάψιμο Σπιτιού με Βάση την Αρμονία


Συνδυάζοντας χρώματα γειτονικά στο χρωματικό κύκλο, μπορούμε να δώσουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας ένα όμορφο και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Πχ.: Κόκκινο με Μωβ ή Κόκκινο με Πορτοκαλί.

Το χρώμα είναι μια «γλώσσα» που «μιλάει» μέσα από την ατμόσφαιρα και τη διάθεση που δημιουργεί. Γι’ αυτό επιλέγουμε τα χρώματα που μας ευχαριστούν περισσότερο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να μελετήσουμε τον κάθε χώρο που σχεδιάζουμε να βάψουμε και να φανταστούμε την ατμόσφαιρα και τη διάθεση που θέλουμε να αποπνέει!

Ανακαλύψτε πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα βεντάλια χρωμάτων Colour Palette της Vivechrom και αφήστε τον εαυτό σας να δημιουργήσει!

Aν χρειάζεστε κάποια συμβουλή για τους συνδυασμούς χρωμάτων, μπορείτε, προτού ξεκινήσετε να βάφετε, να χρησιμοποιήσετε τη Δωρεάν Υπηρεσία Επαγγελματία Διακοσμητή της Vivechrom. Δείτε περισσότερες ιδέες διακόσμησης στο website της Vivechrom!

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...