Δημιουργήστε τον ιδανικό χρωματικό συνδυασμό για εσάς

Γνωρίζετε τα αγαπημένα σας χρώματα αλλά δυσκολεύεστε να τα συνδυάσετε;

Αξιολογήστε το χώρο σας

Χρησιμοποιήστε μια συλλογή αντικειμένων και δειγμάτων από χρώματα για να δημιουργήσετε έναν πίνακα κολάζ.

Διαφορετικά χρώματα ταιριάζουν σε διαφορετικά δωμάτια, έτσι το πρώτο βήμα είναι να αξιολογήσετε το χώρο σας. Αν το δωμάτιό σας βλέπει βόρεια και συχνά είναι κρύο, τα φωτεινά χρώματα σε ζωντανές, καθαρές αποχρώσεις θα ενδυναμώσουν το φως και θα το κάνουν να φαίνεται πιο ζεστό. Αν το δωμάτιό σας βλέπει νότια, ταιριάζουν τα πιο πολλά χρώματα – ακόμα και τα σκούρα.

Σκεφτείτε τη χρήση του δωματίου. Είναι για να τρώτε, για να δουλεύετε ή για να κοιμάστε; Χρησιμοποιήστε χρώμα για να δημιουργήσετε τη διάθεση που θέλετε να πετύχετε. Δροσερά, ήρεμα, παλ χρώματα όπως το ανοιχτό πράσινο και το μπλε του νερού προκαλούν ηρεμία, ενώ τα έντονα, σκούρα χρώματα όπως τα κόκκινα και τα μωβ θα διεγείρουν τις αισθήσεις.

Η έμπνευση βρίσκεται παντού

Η φύση είναι μια υπέροχη, αστείρευτη πηγή χρωματικών συνδυασμών. Κάντε μια βόλτα στην όμορφη ύπαιθρο. Ποια τοπία σάς κάνουν να αισθάνεστε πιο ζωντανοί;

Σημειώστε τα πιο πολύτιμα αντικείμενα του σπιτιού σας. Έχετε ένα μαξιλάρι ή ριχτάρι που προσδίδει αμέσως λάμψη σε οποιοδήποτε χώρο; Διαλέξτε χρώματα από ένα αγαπημένο διακοσμητικό με σχέδια και μετά συμπεριλάβετε το αντικείμενο στο έτοιμο δωμάτιο για ένα ολοκληρωμένο, προσωπικό αποτέλεσμα.

Η τέχνη μπορεί επίσης να εμπνεύσει θεσπέσιους χρωματικούς συνδυασμούς. Επιλέξτε μερικά χρώματα-κλειδιά από έναν πίνακα που σας αρέσει για έναν χρωματικό συνδυασμό που εγγυημένα θα ξυπνήσει τη δημιουργική σας πλευρά.

Η μαγεία του κολάζ

Μόλις επιλέξετε τα χρώματα, πάρτε δείγματα χρωμάτων και υφάσματα που περιλαμβάνουν διαφορετικούς τόνους των επιλεγμένων σας αποχρώσεων. Χρησιμοποιήστε μια επίπεδη επιφάνεια ή ένα λευκό χαρτόνι ως υπόβαθρο για το συνδυασμό. Οργανώστε και αναδιοργανώστε με βάση την επιθυμία σας. Πάρτε το χρόνο σας. Μην ξεχνάτε να κάνετε λίγα βήματα πίσω και να το κοιτάξετε από απόσταση. Θα ξέρετε πότε το πετύχατε.

Δοκιμάστε το πριν το αγοράσετε

Τα μικρά δείγματα χρωμάτων ενός λίτρου είναι ένας υπέροχος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα που αγαπάτε φαίνεται εξίσου ωραίο στους τοίχους σας όπως και στο κολάζ σας. Βάψτε διαφορετικά σημεία σε διαφορετικούς φωτισμούς ή κρεμάστε ένα βαμμένο χαρτί Α4 σε διαφορετικούς τοίχους, έτσι ώστε να δείτε πώς φαίνονται τα χρώματα στο φυσικό και στο τεχνητό φως και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...