Κερδίστε χρόνο και απλοποιήστε τις εργασίες βαψίματος με τις έμπειρες συμβουλές μας για διακόσμηση και βάψιμο.

10 συμβουλές από έμπειρους ελαιοχρωματιστές

Απλοποιήστε τις εργασίες βαψίματος με τις έμπειρες συμβουλές μας για το βάψιμο.

  1. Προετοιμαστείτε. Αξίζει να αφιερώσετε μερικές ώρες για να συλλέξετε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε. Έχοντας όλα τα εργαλεία, θα διευκολυνθείτε στις εργασίες βαψίματος και θα κερδίσετε χρόνο.

  2. Η ποιότητα είναι σημαντική. Αποφύγετε χρώματα χαμηλής ποιότητας. Οι τοίχοι σας θα χρειαστούν περισσότερα περάσματα και το φινίρισμα θα φαίνεται τραχύ.

  3. Επενδύστε σε ένα πινέλο καλής ποιότητας με συνθετικές τρίχες για τα κοψίματα.

  4. Κάντε τα κοψίματα με προσοχή. Αυτό σημαίνει να βάψετε τις γωνίες, τις άκρες του ταβανιού, πάνω από τα σοβατεπί και γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες πριν προχωρήσετε στους τοίχους. Θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε τοίχο πριν προχωρήσετε στον επόμενο για να βεβαιωθείτε ότι το χρώμα έχει ενσωματωθεί σωστά.

  5. Θα χρειαστείτε ένα ρολό μεσαίου μεγέθους, 17 εκατοστών, για τους τοίχους και αν έχετε καλοριφέρ ή στενά σημεία που χρειάζονται βάψιμο, τότε αξίζει να έχετε και ένα μικρότερο ρολό. Αν το ρολό σας είναι καινούριο, πλύντε το με νερό με σαπούνι πριν αρχίσετε το βάψιμο για να ξεφορτωθείτε το χνούδι.

  6. Περιορίστε το πιτσίλισμα. Ανησυχείτε ότι το χρώμα θα στάξει από το πινέλο; Βουτήξτε το κάτω μισό του πινέλου σας στο χρώμα κι έπειτα χτυπήστε απαλά στο πλάι του δοχείου για να φύγει η περιττή ποσότητα.

  7. Βάψτε με γράμματα. Αν βάφετε μια μεγάλη επιφάνεια με το ρολό, ξεκινήστε βάφοντας ένα «W» στον τοίχο και έπειτα γεμίστε το με ένα «M» χωρίς να σηκώσετε το ρολό. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφη κάλυψη.

  8. Αφήστε τα παράθυρα για αργότερα. Μην εκνευριστείτε αν πιτσιλιστούν τα παράθυρα. Απλώς περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα και αφαιρέστε το με μία ξύστρα.

  9. Κρατήστε τα πινέλα σας σαν καινούργια. Κρατήστε τα πινέλα σας και τα ρολά σε έναν κουβά καλυμμένα με ένα νωπό ύφασμα, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα στεγνώσουν. Εναλλακτικά, τυλίξτε τα σε μια πλαστική σακούλα, και φυλάξτε τα στο ψυγείο. 

  10. Καθαρίζετε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Έχετε διαθέσιμο ένα καθαρό, νωπό ύφασμα κοντά σας και σκουπίστε τις πιτσιλιές καθώς δημιουργούνται. Στεγνώστε την περιοχή με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε το περιττό χρώμα. Η τακτοποίηση καθώς βάφετε, σας βοηθά να μειώσετε το καθάρισμα στο τέλος.

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...