1η τοιχογραφία "Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια-Βιβλιοτοιχογραφίες"

Συνεργασία Vivechrom & Urban act

H δράση της Urbanact με την υποστήριξη της Vivechrom "Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια-Βιβλιοτοιχογραφίες" εντάσσεται στο πλαίσιο της “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου”, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος και η πόλη της Αθήνας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου.

Εντυπωσιακή τοιχογραφία με τον Δον Κιχώτη στο 52ο Δημοτικό σχολείο της Αθήνας

H πρώτη τοιχογραφία


Η πρώτη τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον Ισπανό καλλιτέχνη Manomatic με θεματική εμπνευσμένη από το κλασικό έργο "Δον Κιχώτης" του Ισπανού συγγραφέα Miguel de Cervantes Saavedra. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε με την αιγίδα και στήριξη του Ινστιτούτου Cervantes της Αθήνας.

Μαθητές με τσάντες Vivechrom

Σύνδεση της τοιχογραφίας με το βιβλίο


Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε στο 52ο δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Ο καλλιτέχνης επέλεξε να συνδέσει την όμορφη τοιχογραφία με το βιβλίο με μια χαρακτηριστική φράση του Δον Κιχώτη που συνόδευε την τοιχογραφία και ήταν αυτή που ενέπνευσε τον καλλιτέχνη: «Το να αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο δεν είναι ούτε τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!»

Ο καλλιτέχνης επί το έργον

Το Vivecryl Eco στην υπηρεσία της τέχνης

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία έγινε με οικολογικά ακρυλικά χρώματα παντός καιρού Vivecryl Eco. Έτσι οι αποχρώσεις της τοιχογραφίας θα παραμείνουν ζωντανές για χρόνια για να συνεχίσουν να εμπνέουν πολλές νέες γενιές μαθητών.

Συσκευασίες Vivecryl Eco στο προαύλιο του σχολείου

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...