Οριζόντιες ρίγες σε φωτεινά χρώματα στο σαλόνι

Ρίγες στον Τοίχο - Ζωγραφίστε τες σε 7 Απλά Βήματα

Αναζητάτε ιδέες για τοίχους με οριζόντιες ρίγες; Θα σας δείξουμε τον εύκολο τρόπο για να ζωγραφίζετε ρίγες που ταιριάζουν στον χώρο σας...

Ξέρουμε όλοι καλά ότι ένα νέο χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς έναν βαρετό χώρο. Με την προσθήκη λωρίδων στους τοίχους, το αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό. Είναι ένας τρόπος για να βάλετε στον χώρο σας έναν ολόκληρο συνδυασμό ελκυστικών χρωμάτων και να δημιουργήσετε ένα γραφικό εφέ, που θα προσδώσει μια μοναδική προσωπικότητα ισάξια με αυτή ενός κορυφαίου διακοσμητή. Πρόκειται για ένα στυλ που μπορείτε να πετύχετε εύκολα χάρη στον απλό αλλά αναλυτικό οδηγό μας.

Για να ζωγραφίσετε ρίγες στον τοίχο σας, θα χρειαστείτε:

 • Ένα κουτί χρώμα με καθένα από τα χρώματα της επιλογής σας

 • Ρολό και σκαφάκι βαψίματος

 • Μέτρο

 • Μολύβι

 • Σπάγκο

 • Κιμωλία

 • Χαρτοταινία

 • Πινέλα

 • Ψαλίδι

 1. Για να δείτε άμεσα πως θα φαίνονται οι χρωματικές σας επιλογές στο σπίτι σας κατεβάστε το Visualizer app

 2. Βάψτε πρώτα με το χρώμα του φόντου. Μόλις στεγνώσει εντελώς το χρώμα, μπορείτε να δημιουργήσετε τις ρίγες σας.

 3. Αποφασίστε τη θέση των λωρίδων και, στη συνέχεια, κάντε γραμμές με την κιμωλία. Μετρήστε με το μέτρο από το ταβάνι προς τα κάτω και κάνετε μερικές διακεκομμένες γραμμές με το μολύβι. Έπειτα, τρίψτε την κιμωλία πάνω σε ένα κομμάτι σπάγκο. Τεντώστε τον σπάγκο στον τοίχο και στερεώστε τον στις άκρες με χαρτοταινία. Βεβαιωθείτε ότι ο σπάγκος είναι ίσιος και πατήστε τον κατά μήκος για να αφήσετε το αποτύπωμα της κιμωλίας στον τοίχο. Επαναλάβετε για τις υπόλοιπες ρίγες.

 4. Κολλήστε ένα κομμάτι χαρτοταινίας σε κάθε γραμμή από κιμωλία, πλαισιώνοντάς την από πάνω και από κάτω αντίστοιχα.

 5. Βάψτε τις ρίγες χρησιμοποιώντας το ρολό και το σκαφάκι. Για τέλειο αποτέλεσμα, φροντίστε να βάψετε μέχρι ακριβώς μετά την άκρη της χαρτοταινίας.

 6. Πριν στεγνώσει εντελώς το χρώμα, αφαιρέστε τη χαρτοταινία για να αποκαλυφθεί ο δίχρωμος τοίχος.

Αναζητάτε περισσότερη έμπνευση για να φτιάξετε ρίγεςσε έναν τοίχο; Ανακαλύψτε τις καταπληκτικές ιδέες για τοίχους με οριζόντιες ρίγες στους παρακάτω πανέμορφους χώρους...

Ριγέ τοίχος με παιχνιδιάρικα χρώματα για δυναμισμό στον χώρο 

cf20_striped_wall_paint_idea

Οι οριζόντιες ρίγες είναι ένας τολμηρός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα σε έναν χώρο και να προσδώσετε αυθεντική προσωπικότητα στο σπίτι σας. Επιλέξτε φωτεινές αλλά ασυνήθιστες αποχρώσεις, όπως το έντονο ροζ της πούδρας και το μουσταρδί, και ισορροπήστε τες με τους ανακουφιστικούς τόνους του Χρώματος της Χρονιάς 2020, της Δροσερής Χαραυγής 45GY55/052. Αυτό το σύνολο συνδυάζει ομοιόμορφες ρίγες στο επάνω μισό του τοίχου με μια φαρδιά ρίγα χρώματος στο κάτω μέρος, για να εντείνει το παιχνιδιάρικο εφέ. Αυτό το στυλ ολοκληρώνεται με πολύχρωμα αξεσουάρ.

Με ποια χρώματα;
50YY51/519
45GY55/052
10YR67/100

Πώς να ζωγραφίσετε ρίγες σε έναν τοίχο δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό αλλά σοφιστικέ στυλ

Οριζόντιες ρίγες σε απαλό κρεμ και πρασινο γκρι Δροσερή Χαραυγή στο σαλόνι

Αυτός ο χώρος εξισορροπεί τα παιχνιδιάρικα στοιχεία με μια συνολική σοφιστικέ αίσθηση. Μια ιδέα για τοίχο με οριζόντιες λωρίδες που αντισταθμίζει τις γραφικές ανομοιόμορφες λωρίδες με έναν ανακουφιστικό συνδυασμό μεταξύ του απαλού κρεμ και του Χρώματος της Χρονιάς, της Δροσερής Χαραυγής 45GY 55/052.

Αυτός ο γαλήνιος χώρος αποκτά θέρμη χάρη στο ροζ της τερακότας, το απαλό κοραλλί και το μουσταρδί, ενώ το ριγέ χαλί δημιουργεί αντίθεση με το σύνολο.

Με ποια χρώματα;
45GY 55/052
30GY 88/014
50YR 36/263

Φτιάξτε ρίγες στους τοίχους για να δημιουργήσετε μια έντονη και μυστηριακή ατμόσφαιρα

Σκούρες μπλε και πράσινες ρίγες στην κρεβατοκάμαρα

Αυτή η ξεκούραστη κρεβατοκάμαρα αποδεικνύει ότι τα τολμηρά χρώματα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ασυνήθιστης αλλά όμορφης ατμόσφαιρας. Οι τοίχοι έχουν χωριστεί σε τρεις λωρίδες διαφορετικού πλάτους παραπέμποντας στην ιδέα της γραμμής για κάδρα. Το πλούσιο ναυτικό μπλε καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του τοίχου, ενώ το έντονο πράσινο στο επάνω μέρος χωρίζεται με μια διαχωριστική ρίγα στο Χρώμα της Χρονιάς 2020,τη Δροσερή Χαραυγή 45GY 55/052.

Τα πολυτελή υφάσματα σε συνδυασμό με αξεσουάρ στα χρώματα των κοσμημάτων και πολύτιμα μέταλλα δημιουργούν μια κρεβατοκάμαρα ιδανική για απολαυστικές ονειροπολήσεις.

Με ποια χρώματα;

Ζωγραφίστε ρίγες στους τοίχους για ένα γαλήνιο και αέρινο στυλ

Παστέλ γκρι και γαλάζιο στο παιδικό δωμάτιο για αγόρι


Σε αυτό το ήρεμο βρεφικό δωμάτιο, οι ρίγες με τις πιο απαλές ουδέτερες αποχρώσεις δημιουργούν μια απλή, γαλήνια και καθόλου ανιαρή διάθεση. Το πιο απαλό μπλε που υπάρχει έχει χρησιμοποιηθεί στο κάτω μέρος του τοίχου και το Χρώμα της Χρονιάς, η Δροσερή Χαραυγή 45GY 55/052, στο πάνω μέρος. Το στυλ ολοκληρώνουν θερμές αποχρώσεις του ξύλου και άνετα ριχτάρια σε συμπληρωματικά χρώματα.

Με ποια χρώματα;

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ρίγες: 

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...