Τοίχος σε απαλό καφέ με τετράγωνα επάνω σε απαλό κίτρινο

Βάψιμο τοίχου με το Χρώμα της Χρονιάς - Εφέ σκακιέρας

Το βάψιμο ενός τοίχου με τετράγωνα που δημιουργεί ένα εφέ σκακιέρας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσδώσετε μια συναρπαστική αίσθηση σε κάθε χώρο. Δείτε πώς μπορείτε να έχετε αυτήν την εμφάνιση με το  Χρώμα της χρονιάς της Vivechrom, Άγουρο Στάχυ 50YY 49/191…

Η ανακοίνωση του  Χρώματος της Χρονιάς της Vivechrom 2023, Άγουρο Στάχυ 50YY 49/191 σάς δίνει την τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσετε ένα νέο διακόσμητικό project. Αν θέλετε να αλλάξετε τους μονοχρωματικούς τοίχους σας, γιατί να μην δοκιμάσετε να πειραματιστείτε με κάτι λίγο διαφορετικό, όπως αυτό το εφέ σκακιέρας. Είναι εύκολο να το πετύχετε με τον αναλυτικό οδηγό μας και θα καταστήσει εντυπωσιακό οποιοδήποτε δωμάτιο. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Δείτε πώς να αποκτήσετε αυτό το αποτέλεσμα…

Tools to paint a wall

Τι θα χρειαστείτε:

 

 • Μία συσκευασία πλαστικό χρώμα εσωτερικών χώρων για καθένα από τα χρώματα της επιλογής σας
 • Αναδευτήρες χρώματος
 • x1 μεγάλο ρολό και σκαφάκι
 • x1 μικρό ρολό και σκαφάκι
 • Μέτρο
 • Μολύβι
 • Ψαλίδι
 • Σπάγγος
 • Κλειδιά
 • Κιμωλία
 • Χαρτοταινία
 • Αλφάδι

 

Βήμα 1: Βάψτε με το χρώμα της βάσης
Απλώστε πρώτα το χρώμα του φόντου σας, χρησιμοποιώντας ένα ρολό για να καλύψετε μια μεγάλη επιφάνεια. Αφήστε να στεγνώσει (αυτό μπορεί να διαρκέσει από 2-4 ώρες).

Βήμα 2: Μετρήστε και σημειώστε τις κάθετες ρίγες
Υπολογίστε πόσο φαρδιά θέλετε να είναι τα τετράγωνα και οι κάθετες ρίγες και, στη συνέχεια, μετρήστε και σημειώστε τμήματα στο επάνω μέρος του τοίχου, φροντίζοντας να είναι σε ομοιόμορφη απόσταση μεταξύ τους.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε ένα σπάγγο περασμένο με κιμωλία για να τραβήξετε μια γραμμή σαν οδηγό
Κόψτε ένα μακρύ σπάγγο και, χρησιμοποιώντας χαρτοταινία, κολλήστε το ένα άκρο στο πρώτο σημάδι στο ύψος του ταβανιού. Στερεώστε τα κλειδιά στο άλλο άκρο για να λειτουργήσουν ως βάρος, έτσι ώστε ο σπάγγος να κρέμεται κάθετα. Καλύψτε το σπάγγο με κιμωλία και τινάξετε το στον τοίχο για να δημιουργήσετε μια γραμμή καθοδήγησης με την κιμωλία. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες κάθετες γραμμές.

Ένα άτομο τινάζει στον τοίχο ένα κομμάτι σπάγγο με κιμωλία

Βήμα 4: Χαρτοταινία
Τοποθετήστε χαρτοταινία στις άκρες των λωρίδων σας, χρησιμοποιώντας τις γραμμές κιμωλίας ως οδηγούς.

Κάποιος τοποθετεί χαρτοταινία για να δημιουργήσει κάθετες γραμμές

Βήμα 5: Εφαρμόστε το χρώμα με ένα μικρό ρολό
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μικρό ρολό, βάψτε προσεκτικά με το χρώμα αντίθεσης που έχετε επιλέξει τα σημεία που βρίσκονται ανάμεσα στις κάθετες γραμμές. Αφαιρέστε τη χαρτοταινία ενώ το χρώμα είναι ακόμα ελαφρώς υγρό και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. 

Κάποιος βάφει με ένα μικρό ρολό ανάμεσα σε κομμάτια χαρτοταινίας

Βήμα 6: Βάψτε τις οριζόντιες ρίγες
Επαναλάβετε τη διαδικασία που χρησιμοποιήσατε για τις κάθετες ρίγες. Αυτήν τη φορά, στερεώστε το σχοινί σας και στις δύο πλευρές του τοίχου, χρησιμοποιώντας αλφάδι για να βεβαιωθείτε ότι είναι ίσιο. Στη συνέχεια, καλύψτε το με κιμωλία και «τινάξτε» το για να δημιουργήσετε οριζόντιες γραμμές-οδηγούς. Καλύψτε, βάψτε και αφήστε το να στεγνώσει.

Έτοιμο! Τώρα, κάντε ένα βήμα πίσω και απολαύστε τον χώρο που μεταμορφώσατε.

Με ποια χρώματα;

50YY 49/191
38RR 15/026

Κάποιος βάφει με ένα μικρότερο ρολό μέσα σε δύο οριζόντιες λωρίδες χαρτοταινίας
Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...