Διακόσμηση σαλονιού με διχρωμία απαλό και πράσινο ροζ

Πώς να Δημιουργήσετε Δίχρωμους Τοίχους!

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα κομψό δίχρωμο τοίχο που θα προσθέσει προσωπικότητα στον χώρο σας; Ο οδηγός επτά βημάτων μας κάνει τη διαδικασία πανεύκολη...

Το χρώμα μπορεί να έχει μεταμορφωτική επίδραση σε οποιονδήποτε χώρο. Αυτό το απλό εφέ στον τοίχο σάς επιτρέπει να βάλετε χρώμα στο σπίτι σας και να προσδώσετε προσωπικότητα και κομψότητα ισάξια με αυτή ενός διακοσμητή, προσθέτοντας ένταση και βάθος σε οποιονδήποτε δωμάτιο.

Πριν ξεκινήσετε, σκεφτείτε σε ποιο ύψος πρόκειται να χωρίσετε τον τοίχο σας. Οι διαχωριστικές γραμμές είτε επάνω είτε στη μέση προσδίδουν χαρακτηριστικά ρετρό, αλλά με έναν σύγχρονο τρόπο. Επίσης, μπορείτε να σκεφτείτε τη λειτουργία του δωματίου και των επίπλων που θα υπάρχουν σε αυτό, και να δημιουργήσετε μια γραμμή που θα πλαισιώσει ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ για ένα πρωτότυπο και συνεκτικό στυλ.

Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τον χώρο σας με τον απλό αλλά αναλυτικό οδηγό μας:

Θα χρειαστείτε:

• Ένα κουτί χρώμα με καθένα από τα χρώματα της επιλογής σας

• Ρολό και σκαφάκι

• Μολύβι

• Μέτρο

• Σπάγκος

• Κιμωλία

• Χαρτοταινία

• Πινέλα

  1. Επιλέξτε το βασικό χρώμα σας. Αν θέλετε να δείτε πως θα φαίνεται το δωμάτιό σας πριν το βάψετε κατεβάστε το Vivechrom Visualizer app.

  2. Απλώστε πρώτα το βασικό χρώμα σας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τη Δροσερή Χαραυγή 45GY 55/052, το Χρώμα της Χρονιάς 2020. Μόλις στεγνώσει εντελώς το χρώμα, μπορείτε να δημιουργήσετε τον δίχρωμο τοίχο σας.

  3. Τραβήξτε μια γραμμή με την κιμωλία, αφού μετρήσετε με το μέτρο από το ταβάνι προς τα κάτω και κάνετε μερικές διακεκομμένες γραμμές με το μολύβι. Έπειτα, τρίψτε την κιμωλία πάνω σε ένα κομμάτι σπάγκο. Τεντώστε τον σπάγκο στον τοίχο και στερεώστε τον στις άκρες με χαρτοταινία. Βεβαιωθείτε ότι ο σπάγκος είναι ίσιος και τινάξτε τον κατά μήκος για να αφήσετε το αποτύπωμα της κιμωλίας στον τοίχο.

  4. Κολλήστε ένα κομμάτι χαρτοταινίας ακριβώς κάτω από τη γραμμή της κιμωλίας.  

  5. Απλώστε το δεύτερο χρώμα. Για τέλειο φινίρισμα, βάψτε μέχρι ακριβώς μετά την άκρη της χαρτοταινίας.

  6. Πριν στεγνώσει εντελώς το χρώμα, αφαιρέστε τη χαρτοταινία για να αποκαλυφθεί ο δίχρωμος τοίχος.

Χρειάζεστε περισσότερη έμπνευση; Ανακαλύψτε τους πανέμορφους συνδυασμούς χρωμάτων αυτών των χώρων με τους δίχρωμους τοίχους.

Δημιουργήστε ένα πρωτοποριακό, μοντέρνο σαλόνι με έναν δίχρωμο τοίχο σε ροζ και πράσινο

Σε αυτό το όμορφο σαλόνι που είναι εμπνευσμένο από το βιομηχανικό σχέδιο, ο συνδυασμός ασυνήθιστων παστέλ χρωμάτων, όπως του απαλού ροζ και του Χρώματος της Χρονιάς 2020, Δροσερή Χαραυγή 45GY 55/052, εισάγουν ένα αέρινο στοιχείο και δημιουργούν έναν ελκυστικό συνδυασμό για σαλόνι.

Για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το ψηλό ταβάνι και τον μοντέρνο χαμηλό καναπέ, χωρίσαμε τον τοίχο χαμηλά, για να δημιουργήσουμε μια κομψή αλλά χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα λιτά σχήματα και τα άνετα μάλλινα καθίσματα σε συνδυασμό με τα λειτουργικά μεταλλικά κομμάτια και τα καταπράσινα φυτά δημιουργούν ένα εξαιρετικά χαλαρωτικό και μοντέρνο σαλόνι.

Με ποια χρώματα;

Συνδυάστε καταπραϋντικές αποχρώσεις σε έναν δίχρωμο τοίχο για έναν χαλαρωτικό χώρο

cf20_two-tone_room_2

Σε αυτό το ευήλιο και ευάερο σαλόνι, ο συνδυασμός απαλών πράσινων, όπως του Χρώματος της Χρονιάς 2020, Δροσερή Χαραυγή 45GY 55/052, δημιουργεί έναν καταπραϋντικό συνδυασμό για μια χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Η τοποθέτηση του χωρίσματος προς το επάνω μέρος του τοίχου τονίζει ταυτόχρονα τις μεγάλες διαστάσεις του χώρου και τον κάνει πιο ζεστό, πιο ανθρώπινο, χαμηλώνοντας την εστίαση στα άνετα σύγχρονα έπιπλα. Αυτόν τον χαλαρωτικό χώρο ολοκληρώνουν τα θερμά ξύλινα αντικείμενα και τα διάφορα αραδιασμένα μαξιλάρια και ριχτάρια.

Με ποια χρώματα;

Συνδυάστε την ώχρα με το πράσινο σε δίχρωμο τοίχο για ένα χαλαρωτικό σαλόνι 

Υπέροχο σαλόνι με διχρωμία καφέ και παλ πράσινο και λευκή ρίγα

Οι δίχρωμοι τοίχοι μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας οριοθετημένης ζώνης, ακόμη και στην πιο μικρή γωνιά. Το Χρώμα της Χρονιάς 2020, Δροσερή Χαραυγή 45GY 55/052, προσθέτει αέρα σε έναν χώρο γήινο συνδυασμένο με το Χρώμα της Χρονιάς 2019, το Χρώμα του Μελιού 00YY 26/220. Μία λεπτή ρίγα σε ανοιχτό γκρι μεταξύ των δύο χρωμάτων προσθέτει μια αίσθηση κοσμψότητας στο σύνολο.

Τα σύγχρονα έπιπλα και τα άνετα αξεσουάρ δημιουργούν ένα αναπαυτικό σημείο για ανάγνωση και ξεκούραση, ενώ τα άφθονα φυτά προσδίδουν ένα στοιχείο της φύσης που φτιάχνει τη διάθεση.

Με ποια χρώματα;

Δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο με έναν δίχρωμο τοίχο σε μπλε και πράσινο

Χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο με δίχρωμο τοίχο σε μπλε και πράσινο και διαχωριστική ρίγα σε καφέ


Ο δίχρωμος τοίχος σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σημείο εστίασης και να προσθέσετε προσωπικότητα στον χώρο σας. Σε αυτόν τον χώρο, το επάνω μέρος των τοίχων και το ταβάνι έχουν βαφτεί με το Χρώμα της Χρονιάς 2020, τη Δροσερή Χαραυγή 45GY 55/05. Στη μέση του δωματίου, μια εντυπωσιακή λωρίδα από θερμή ώχρα ορίζει τη μετάβαση σε ένα καταπραϋντικό γκρι-μπλε. Αυτό το δίχρωμο εφέ για κρεβατοκάμαρες μετακινεί την εστίαση στο κάτω μισό του δωματίου και στο απλό ξύλινο κρεβάτι, καθιστώντας σαφές ότι ο σκοπός αυτού του χώρου είναι η αναζωογονητική χαλάρωση.

Με ποια χρώματα;

45GY 55/052
00YY 26/220
87BG 27/077

Χρειάζεστε περισσότερη έμπνευση για την κρεβατοκάμαρά σας; Δείτε πώς λειτουργεί η Δροσερή Χαραυγή 45GY 55/05 με τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμούς.

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...