Προετοιμάστε με χρώματα το σπίτι σας για τον ερχομό του μωρού

Προετοιμάστε με χρώματα το σπίτι σας για τον ερχομό του μωρού

Προετοιμάστε με χρώματα το σπίτι σας για τον ερχομό του μωρού

"Έχουμε τελειώσει τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου, αλλά ποια άλλα δωμάτια του σπιτιού να ανανεώσουμε πριν έρθει το μωρό;"

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να εστιάσετε την ενέργειά σας στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου όταν προετοιμάζετε το σπίτι σας για αυτόν τον υπέροχο ερχομό. Αλλά το παιδικό δωμάτιο δεν είναι το μόνο μέρος του σπιτιού όπου εσείς και το μωρό σας θα περνάτε χρόνο.

Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 40% των νέων γονέων θέλουν να κάνουν όλους τους χώρους του σπιτιού ζεστούς και φιλόξενους, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου, δεν είναι σίγουροι από πού να ξεκινήσουν.

Εδώ, σας προτείνουμε σε ποια δωμάτια να δώσετε προτεραιότητα όταν δεν έχετε πολύ χρόνο. 

1. Ζεστό ουδέτερο υπνοδωμάτιο

Με τις άγρυπνες νύχτες να φτάνουν, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το υπνοδωμάτιό σας θα σας αρέσει τόσο ώστε να χαίρεστε να ξοδεύετε χρόνο ξύπνιοι εκεί, ιδιαίτερα εάν αποφασίσετε να έχετε το μωρό σας δίπλα σας κατά τους πρώτους μήνες.

Τα δροσερά ουδέτερα, είναι ένα μεγάλο αντίδοτο για τα κουρασμένα μάτια ή χρησιμοποιήστε ζεστές κρεμώδεις αποχρώσεις για ένα χουχουλιάρικο αποτέλεσμα.

Συνδυάζοντας διαφορετικές υφές και φινιρίσματα - όπως βαμβακερά σεντόνια, ένα χαλί με παχύ πέλος και μαλακά σκεπάσματα - θα βοηθήσει να αισθάνεστε άνετα στο δωμάτιο.

Μοντέρνο υπνοδωμάτιο με ξύλινα ράφια πάνω από το κρεβάτι
50BG 64/028
37YY 79/086

2. Ένα ξεκούραστο γκρι σαλόνι

Οι φίλοι και η οικογένεια θα ανυπομονούν να συναντήσουν το νέο μέλος της οικογένειας, οπότε βεβαιωθείτε ότι το σαλόνι σας είναι έτοιμο για τους επισκέπτες.

Το να κάνετε αλλαγές αφού έρθει το μωρό καλύτερα να μην σας περνάει καν από το μυαλό, οπότε σκεφτείτε να του κάνετε μια ανανέωση τώρα χρησιμοποιώντας μια παλέτα από ήρεμα χρώματα. Αποχρώσεις όπως το γκρί ή το γκριζομπλέ, έχουν μια διαχρονική ποιότητα που θα δημιουργήσει  ένα ξεκούραστο περιβάλλον για εσάς και το μωρό σας ενώ ταυτόχρονα θα αρέσει και στους καλεσμένους σας.

32BB 33/133
50BG 64/028

3. Ένα άνετο δωμάτιο για τους καλεσμένους

Αν έχετε ένα επιπλέον δωμάτιο, τώρα είναι η ώρα να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τη γιαγιά, τον παππού και όλους όσους θα σας βοηθήσουν τους πρώτους μήνες. Μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποθηκεύσετε τα παρελκόμενα του μωρού – τις πάνες που αγοράζετε με τις κούτες από άγχος να μην ξεμείνετε και τα πολλαπλά δώρα που θα σας φέρουν για το μωρό.

Δημιουργήστε ένα ευπροσάρμοστο χώρο επιλέγοντας ένα ουδέτερο χρώμα που μπορείτε να το συνδυάσετε με απλά έπιπλα και αξεσουάρ. Σκεφθείτε ξεκούραστες αποχρώσεις όπως το γαλάζιο ή τα ζεστά ουδέτερα όπως το καφέ ή το καφεγκρί.

Μερικές μικρές  πινελιές, όπως ένα χαριτωμένο φυτό, ένα αρωματικό κερί ή ένα μαλακό χαλί, θα εξασφαλίσουν ότι το δωμάτιο θα είναι πάντα έτοιμο - ακόμη και για τους απροσδόκητους επισκέπτες!

Υπνοδωμάτιο με όμπρε τοίχους σε μπλε αποχρώσεις
04BB 34/244
49YY 75/130
04RB 71/092
30BB 14/242

4. Χαρούμενο μωρό στο παιδικό δωμάτιο

Οι πιθανότητες είναι ότι τόσο εσείς όσο και το μωρό σας θα περνάτε πολύ χρόνο στο πάτωμα τα επόμενα χρόνια. Είτε παίζετε μαζί είτε κάνει τα πρώτα του βήματα, θα θελήσετε να έχετε κάτι μαλακό στο πάτωμα.

Επιλέξτε ένα άνετο, ανθεκτικό χαλί που να συμπληρώνει το χρώμα στους τοίχους σας και τοποθετήστε μερικά μαλακά μαξιλάρια δαπέδου.

Ίσως θελήσετε επίσης να αρχίσετε να σκέφτεστε για την αφαίρεση ή την κάλυψη οποιωνδήποτε σκληρών επιφανειών που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν το μικρό σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η αναδιάταξη των επίπλων σας για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στο πάτωμα ή να αντικαταστήσετε το τραπέζι του καφέ σας με ένα μαλακό πουφ.

Γελαστό μωρό στο δωμάτιό του
90GY 83/104
 
 
 
 
 
Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...