Αφοσιωμένη ομάδα που προβλέπει τις χρωματικές τάσεις συζητά για το «Χρώμα της Χρονιάς».

Μάθετε πώς δημιουργούνται οι χρωματικές τάσεις

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς δημιουργούνται οι χρωματικές τάσεις;

Κάθε χρόνο, επιλέγουμε ένα Χρώμα της Χρονιάς, μια απόχρωση που πιστεύουμε ότι εμπεριέχει την διάθεση και τις βασικές τάσεις εκείνης της χρονιάς.

Αυτό το χρώμα δεν είναι βγαλμένο από το πουθενά. Για την ακρίβεια, η Vivechrom έχει μια αφοσιωμένη ομάδα που προβλέπει τις χρωματικές τάσεις μελετώντας τις αποφάσεις για εβδομάδες. Όλα ξεκινούν τον Σεπτέμβρη, όταν οι έμπειροι σχεδιαστές μας που είναι παθιασμένοι με το χρώμα, καλούν ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες στους τομείς του εσωτερικού σχεδιασμού, του βιομηχανικού σχεδιασμού, του σχεδιασμού προϊόντος, της μόδας και του αρχιτεκτονικού σχεδίου για να συζητήσουν τις βασικές τάσεις για τους επόμενους δεκαοκτώ μήνες.

Όταν οι ειδήμονες χρωμάτων έχουν επιλέξει τα βασικά χρώματα και τις τάσεις τους, περίπου είκοσι από τους ανώτερους εμπειρογνώμονες χρωμάτων της Vivechrom απ’ όλο τον κόσμο περνούν τρεις μέρες μειώνοντας τις ευρείες έννοιες της τάσης σε μια επικρατούσα ιδέα τάσης, πέντε ιστορίες τάσης, χρωματικές παλέτες και το χρώμα της χρονιάς.

Μια φράση που αναφέρεται συνεχώς κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων είναι το «αποτέλεσμα του Πνεύματος των Καιρών». Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, ότι όλοι φαίνεται να μιλούν για τα ίδια πράγματα ή να σχεδιάζουν με τα ίδια υλικά και χρώματα στο μυαλό. Αξιοποιώντας το αποτέλεσμα του Πνεύματος των Καιρών, οι εμπειρογνώμονες χρωμάτων μας μπορούν να απαθανατίσουν τη διάθεση της στιγμής, ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας πρόβλεψης.

Μετά τα εργαστήρια, οι εμπειρογνώμονες χρωμάτων δημιουργούν πίνακες ιδεών ή «διαθέσεων», πράγμα που τους βοηθά να αναπτύξουν μια ξεκάθαρη ιδέα του τι σημαίνει η κάθε τάση. Έπειτα, η ομάδα αρχίζει την διαδικασία φωτογράφισης της κάθε τάσης. «Εργαζόμαστε με πολλούς φωτογράφους και στυλίστες κάθε χρόνο», λέει η Λουίζ Σμιθ, μια από τους ανώτερους παγκόσμιους σχεδιαστές χρωμάτων. «Αυτό διατηρεί τις φωτογραφίες φρέσκες και εξασφαλίζει ότι οι διάφορες τάσεις φαίνονται όσο το δυνατόν πιο διαφοροποιημένες.»

Όταν οι φωτογράφοι, οι στυλίστες και οι διακοσμητές επιστρέψουν στο σπίτι τους, οι εμπειρογνώμονες χρωμάτων διατυπώνουν τις ποιότητες και τα μεγέθη κάθε τάσης. Διαβάστε στο www.dulux.co.uk και πείτε μας την γνώμη σας.

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...