Ιδέες για Ρουστίκ Κουζίνα

Το πράσινο της ελιάς σε συνδυασμό με το φυσικό ξύλο απογειώνουν το country στυλ στην κουζίνα.


 

Το να αποκτήσετε μια ρουστίκ κουζίνα σπίτι σας δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο έργο, ιδίως όταν δυο στρώσεις χρώμα μπορούν να κάνουν τεράστια αλλαγή σε χρόνο μηδέν. Αυτές οι κουζίνες με το χωριάτικο ύφος αποπνέουν μια συγκεκριμένη ζεστασιά και άνεση που δεν έχουν οι μοντέρνες κουζίνες, έτσι αναμφίβολα επιδιώκουμε αυτό το δωμάτιο να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλόξενο. Πώς όμως θα το επιτύχουμε;

Μια σύγχρονη εκδοχή της ρουστίκ κουζίνας συνήθως περιλαμβάνει υλικά όπως ξύλο, βαμβάκι και πέτρα, ενώ οι φυσικές αποχρώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε μια άμεση αλλαγή στο δωμάτιο. Εάν έχετε μικρή και σκοτεινή κουζίνα, τότε επιλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις που παραπέμπουν περισσότερο σε ύφος country. Τα ανοιχτότερα χρώματα όπως το πράσινο της ελιάς και το εκρού θα προσφέρουν μια πιο «εξοχική» αίσθηση, η οποία μπορεί να είναι πολύ πιο ελαφριά και ευάερη αν η κουζίνα σας είναι μικρότερη. 

Αποχρώσεις: 15YY 69/080, 64ΥΥ 39/108

 

Αν όμως έχετε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα στη διάθεσή σας, τότε η προτίμηση πιο σκούρων ουδέτερων αποχρώσεων, όπως το σάπιο μήλο ή η τερακότα, σε συνδυασμό με έναν ξύλινο πάγκο κουζίνας και ταμπλαδωτά ντουλάπια κουζίνας, είναι ένας καλός τρόπος για να φέρετε λίγο την… «εξοχή» στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Η προσεκτική επιλογή σε υφάσματα, δηλαδή τραπεζομάντηλα ή ρανερς, πετσέτες κουζίνας ή – γιατί όχι- μια ποδιά μαγειρικής με ρουστίκ ύφος, καθώς και λοιπών ρουστίκ αντικειμένων εδώ κι εκεί θα ολοκληρώσει το λουκ. Τέλος, αυτή η «πολυκαιρισμένη» αίσθηση μια αυθεντικής ρουστίκ κουζίνας μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με έπιπλα από παλαιοπωλεία στη φυσική τους ξύλινη απόχρωση αν είναι σε καλή κατάσταση ή που θα βάψετε σε ταιριαστές αποχρώσεις. Φέρτε στο μυαλό σας ένα αγγλικό αγροτικό σπίτι όπως το έχετε δει στα περιοδικά και ολοκληρώστε το όραμά σας!

Αποχρώσεις: 10YR 28/072, 64YY 39/108

 

Το χρώμα είναι μια ευκολότερη και οικονομικά αποδοτικότερη εναλλακτική λύση από τα πλακάκια κουζίνας, και με το Neopal Ultra Resist, αυτό το πολύ σκληρό και εξαιρετικά πλενόμενο χρώμα που δημιουργεί μία υδρόφοβη μεμβράνη που αποτρέπει τους κοινούς υδατοδιαλυτούς λεκέδες να διεισδύουν σε βάθος, μπορείτε να τους σκουπίζετε ξανά και ξανά, διατηρώντας την κουζίνα σας καθαρή. Επιλέξτε πλούσιους, πράσινους τόνους, καθώς οι γήινες αποχρώσεις είναι μια αναδρομή σε πιο παλιές, παραδοσιακές εποχές. Χρησιμοποιήστε αυτή τη βαθιά απόχρωση του πράσινου της ελιάς 20YY 15/245 για να οριοθετήσετε έναν λειτουργικό χώρο στον πάγκο της κουζίνας σας όπου θα προετοιμάζετε τα γεύματά σας. Βάψτε τον υπόλοιπο τοίχο με το Χρώμα της Χρονιάς 2020, Δροσερή Χαραυγή 45GY 55/052 για να διατηρήσετε τον χώρο ευάερο και αναζωογονητικό. Ενισχύστε τη ρουστίκ διακόσμηση στολίζοντας με πήλινα αγγεία, ξύλινες επιφάνειες κοπής και χειροποίητες γυάλινες κανάτες και βάζα. Μην υποτιμάτε τη γοητεία που μπορεί να προσθέσει ένα ξύλινο ράφι με κρυφή βάση (floating self) στην ρουστίκ κουζίνα σας. 

Αποχρώσεις: 45GY 55/052, 20YY 15/245

 

Ο γενικός κανόνας λέει ότι τα σκούρα καφέ έπιπλα και αξεσουάρ είναι περισσότερο ταιριαστά με το συγκεκριμένο διακοσμητικό θέμα, όμως το καφέ δεν είναι για όλους. Ούτε όμως και το πράσινο! Ένας εναλλακτικός τρόπος να προσθέσετε πράσινο στο χώρο σας είναι με μια συλλογή από φυτά εσωτερικού χώρου. Αν παλεύετε να κρατήσετε ζωντανά τα αληθινά φυτά, μην απελπίζεστε. Πάρα πολλά ψεύτικα φυτά είναι πλέον τόσο αληθοφανή και ρεαλιστικά, που δύσκολα κάποιος καταλαβαίνει τη διαφορά!

 

Βρείτε περισσότερες ιδέες διακόσμησης κουζίνας εδώ.

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...