Σκούρος γκρι-καφέ τοίχος με εργα τέχνης και βιβλιοθήκη

Διακόσμηση τοίχου σαν έργο τέχνης

Δώστε χαρακτήρα στο σπίτι σας αναδεικνύοντας τα αγαπημένα σας έργα τέχνης, ότι κι αν είναι αυτά: πίνακες, αφίσες, φωτογραφίες, βάζα, διακοσμητικά ή παιδικές ζωγραφιές! Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός κομψού τοίχου σαν έργο τέχνης είναι να επιλέξετε ένα χρώμα που όχι μόνο θα αναδεικνύει τα διακοσμητικά σας αλλά θα τα δένει επίσης με την υπόλοιπη διακόσμηση.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αναδείξετε τα αγαπημένα σας έργα τέχνης. Ανάλογα με το αν θέλετε να είναι οι πρωταγωνιστές στο χώρο σας ή να δένουν αρμονικά με το όλο σύνολο, παρακάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες για διακόσμηση τοίχου για να επιλέξετε αυτή που σας εκφράζει.   

Καλλιτεχνικό και φιλόξενο
 

Σκούρος γκρι-καφέ τοίχος με εργα τέχνης και βιβλιοθήκη

Το σκούρο γκρι-καφέ αποτελεί ένα ουδέτερο φόντο για τα αγαπημένα μας αναμνηστικά από ταξίδια, καρτ-ποστάλ, διακοσμητικά αλλά και βιβλία. Ιδιαίτερα τα ανοιχτόχρωμα και πολύχρωμα αντικείμενα δημιουργούν μια όμορφη, δημιουργική αντίθεση με αυτό το χρώμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι καλαίσθητο και φιλόξενο, δημιουργωντας ένα ζεστό χώρο με καλλιτεχνική αίσθηση. Τα φυλλώδη φυτά προσθέτουν μία φρέσκια πινελιά και ομορφαίνουν το σύνολο, χωρίς να κλέβουν την παράσταση.

Αποχρώσεις: 16YR 12/037
 

Έντονη αντίθεση

Διακόσμηση τοίχου με κοραλλί χρώμα και κάδρα
Φούξια τοίχος με κάδρα σε σαλόνι

Τολμήστε με έντονες αποχρώσεις στη διακόσμηση τοίχου και δεν θα το μετανιώσετε! Αυτές οι αποχρώσεις δημιουργούν ένα υπέροχο φόντο που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στην τέχνη σας. Κοραλλί, φούξια, ηλιόλουστο κίτρινο, πράσινο λάιμ, είναι ιδανικές αποχρώσεις για δραματικότητα και ζωντάνια, ενώ επίσης ταιριάζουν ιδιαίτερα με λευκά, και ουδέτερα έπιπλα. Μία πολύ ωραία από τις ιδέες για διακόσμηση τοίχου, που θα δέσει καλύτερα το σύνολο, είναι να επιλέξετε μία έντονη απόχρωση από το αγαπημένο σας έργο τέχνης και αφού διακοσμήσετε τον τοίχο με αυτή, να επιλέξετε υφάσματα και μικρά αντικείμενα που να περιλαμβάνουν και αυτήν την απόχρωση. Ένα μαξιλάρι, ένα μικρό χαλί, ένα βάζο, διάφορα μικρά διακοσμητικά μπορούν να κάνουν μεγάλη εντύπωση. Μία έντονη απόχρωση ταιριάζει επίσης σε διακόσμηση γραφείου στο σπίτι, αφού μπορεί εύκολα να οριοθετήσει το χώρο του γραφείου από το υπόλοιπο σπίτι. Αποχρώσεις: 10YR 21/436 , 50RR 32/262

Δημιουργική αρμονία
 

Σαλόνι σε industrial στυλ με κάδρα

Μία άλλη λύση είναι να επιλέξετε αποχρώσεις στους τοίχους που θα δένουν με τα κάδρα ή τις οικογενειακές κορνίζες σας και τα ίδια τα κάδρα να είναι όλα σε ένα στυλ ή μέγεθος ή/και χρώμα για να επιτύχετε μία αρμονική διακόσμηση τοίχου. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα ή δύο σχέδια και χρώματα και να τα επαναλαμβάνετε σε όλα: στον τοίχο, στα έπιπλα, στα μαξιλάρια, στα διακοσμητικά και φυσικά στα κάδρα. Σε αυτο το ιδιαίτερο, φωτεινό σαλόνι σε industrial στυλ τα θέματα είναι τα φρούτα και τα φύλλα και στα χρώματα το κίτρινο και το πράσινο. Όπως θα παρατηρήσετε επαναλαμβάνονται πολλαπλές φορές στο χώρο και δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο. 

Αποχρώσεις: 48YY 73/573, 03YY 66/105

Εσωτερική σκάλα με κάδρα και φυστικί πράσινο στον τοίχο

Στην αρμονική διακόσμηση τοίχου θα πρέπει να τονίσουμε και το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι κορνίζες από τα κάδρα. Σε αυτήν κατά τα άλλα λιτή εσωτερική σκάλα, οι κορνίζες στις οικογενειακές φωτογραφίες είναι βαμμένες σε παρόμοιες αποχρώσεις με το τοίχο και τοποθετημένες κλιμακωτά. Έτσι οι οικογενειακές φωτογραφίες και τα αναμνηστικά παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένας λιτός και παραμελημένος χώρος μπορεί να γίνει η deco γωνιά του σπιτιού! Εσείς έχετε άλλες ιδέες για διακόσμηση τοίχου; Μοιραστείτε μαζί μας στα social media, χρησιμοποιώντας το #vivechromgr! 

Αποχρώσεις: 50GY 66/111

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...