Απαλό, αιθέριο και εξαιρετικά όμορφο, η απόχρωση του βεραμάν ή πρασινογκρίζου που θυμίζει την παλιά πορσελάνη δεν είναι ποτέ εκτός μόδας.

Bεραμάν, η ουσία της γαλήνης

Απαλό και αιθέριο, αυτό το χρώμα δεν είναι ποτέ εκτός μόδας.

Το απαλότερο από τα απαλά γκριζωπά πράσινα, το μουντό αυτό βεραμάν, που στο εξωτερικό είναι γνωστό ως celadon, ένα όμορφο χρώμα που ονομάστηκε έτσι χάρη των κινέζικων κεραμικών που πιστεύεται ότι χρονολογούνται στο 25 μ.Χ.. Κατά τα αρχαία χρόνια, τα κεραμικά από celadon ήταν σε υψηλή υπόληψη λόγω της ομορφιάς τους, ενώ θεωρείτο επίσης ότι έσπαζαν ή άλλαζαν χρώμα αν περιείχαν δηλητηριασμένο φαγητό (πολύ χρήσιμο εάν ήσουν αυτοκράτορας!). Το celadon κοσμεί έκτοτε υπέροχα πήλινα δοχεία και πιάτα για αιώνες.

Σήμερα, το celadon θεωρείται ακόμα μια κομψή και αιθέρια επιλογή χρώματος. Η γαλήνια ομορφιά του, ανακαλώντας την απαλή πράσινη θάλασσα, είναι τέλεια για να φέρει ηρεμία σε ένα δωμάτιο όπου θέλετε να νιώσετε χαλαροί και αναζωογονημένοι. Οι λεπτές και διαχρονικές ιδιότητές του είναι ιδανικές για τον τοίχο ενός γυναικείου υπνοδωματίου ή για ένα ήρεμα όμορφο μπάνιο.

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...