Σκούρο μπλε στην τραπεζαρία

Βάψιμο Σπιτιού με Σκούρους Συνδυασμούς Χρωμάτων

5 Λόγοι για να Βάψετε το Σπίτι σας σε Σκούρους Συνδυασμούς Χρωμάτων

«Θέλουμε να ανανεώσουμε το σπίτι μας και σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε πιο σκούρα χρώματα, που είναι της μόδας. Είναι καλή ιδέα, ή καλύτερα να μείνουμε σε αυτά που ξέρουμε;» Οι θαρραλέοι διακοσμητές ξεπερνούν το φόβο τους για το σκοτάδι και επιλέγουν σκούρους και σκοτεινούς συνδυασμούς χρωμάτων. Τολμάτε να τους ακολουθήσετε;

Οι επαγγελματίες διακοσμητές της Vivechrom εξηγούν γιατί αξίζει να ενδώσετε στο δέλεαρ των σκούρων αποχρώσεων όταν ανακαινίζετε ένα παλιό σπίτι – και γιατί δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο νομίζετε.

1. Τα σκούρα χρώματα τοίχου είναι ζεστά και οικεία

Τα σκούρα χρώματα τοίχου θεωρούνται απαγορευτικά αλλά, στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά ζεστά και οικεία. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ένα αχανές δωμάτιο πιο ευχάριστο, ή ένα μικρό δωμάτιο πιο χουχουλιάρικο – είναι μύθος ότι πρέπει να βάφετε μόνο με ανοιχτά χρώματα τα μικρά δωμάτια. Για ένα ζεστό αποτέλεσμα με αίσθηση cocooning βάψτε τους τοίχους σας με μια βαθιά απόχρωση του μπλε.

Μίνιμαλ κουζίνα με τοίχους βαμμένους σε σκούρες γκρι, μπλε και μωβ αποχρώσεις

32BB 33/133

21BB 12/077

2. Τα σκούρα χρώματα τοίχου τραβούν την προσοχή

Θέλετε να προσθέσετε στο σπίτι σας κάτι που θα τραβάει την προσοχή, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία; Βάψτε τους τοίχους σας με ένα πλούσιο, σκούρο χρώμα. Αυτό το στυλ ταιριάζει ιδιαίτερα σε χώρους που χρησιμοποιείτε τα βράδια για να μαζεύεστε με φίλους ή την οικογένειά σας – η τραπεζαρία, για παράδειγμα. Επιλέξτε ένα σκοτεινό, πολυτελές κόκκινο που θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του υπό το φως των κεριών!

Σκούρο καφέ στην τραπεζαρία

13YR 07/157

3. Τα σκούρα χρώματα τοίχου κρύβουν τις ατέλειες

Αν η επιφάνεια των τοίχων σας δεν είναι τέλεια, αλλά δεν έχετε τον χρόνο ή τα χρήματα για να τους σπατουλάρετε ξανά, μπορείτε να κρύψετε πολλές ατέλειες βάφοντάς τους με ένα σκούρο χρώμα τοίχου. Ενώ οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις αποκαλύπτουν κάθε μικρή κακοτεχνία, τα σκούρα χρώματα απορροφούν το φως και ξεγελούν το μάτι, κάνοντάς το να πιστέψει ότι η επιφάνεια είναι απόλυτα λεία.

Σκούρο μπλε και μωβ στο σαλόνι

50BB 06/163

18RB 08/286

4. Οι σκούροι συνδυασμοί χρωμάτων συνδυάζονται θαυμάσια με φωτεινές λεπτομέρειες

Ξεφυλλίστε ένα βιβλίο Ολλανδών ζωγράφων και θα εκτιμήσετε την αλληλεπίδραση ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Ένα σκοτεινό σκηνικό κάνει τα φωτεινά χρώματα να ξεχωρίζουν εμφατικά, δημιουργώντας μια αιχμηρή, αστική αισθητική. Δοκιμάστε να βάψετε τους τοίχους σας γκρι ανθρακί και να τους διακοσμήσετε με έντονο κίτρινο, ροζ ή πράσινο λάιμ.

Σκούροι συνδυασμοί χρωμάτων

5. Οι σκούροι συνδυασμοί χρωμάτων διαφέρουν 

Ποιος θέλει να είναι σαν όλους τους άλλους; Βάψτε με σκούρους συνδυασμούς χρωμάτων και το σπίτι σας θα αποπνεύσει αμέσως έναν αέρα γοητείας και μυστηρίου – το ίδιο και εσείς! Συμπληρώστε με μερικά μεταλλικά διακοσμητικά για ένα ασυναγώνιστο αποτέλεσμα.

Σκούροι συνδυασμοί χρωμάτων

13YR 07/157

30BB 23/291

13RR 06/179

Tip

Ανησυχείτε ότι ένας σκοτεινός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να κατακυριεύσει το δωμάτιό σας; Βάψτε με το σκούρο χρώμα τοίχου τα τρία τέταρτα του τοίχου, βάφοντας την κορυφή με το ανοιχτό χρώμα που έχετε και στο ταβάνι σας. Αυτό το τρικ θα απομακρύνει το ταβάνι, κάνοντας το δωμάτιο να δείξει ψηλότερο και φωτεινότερο.

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...