Έμπνευση από τη Vivechrom

3 Απλές Ιδέες για Μποέμ Διακόσμηση

Η λέξη «μποέμ» προέρχεται από τη Γαλλία και αρχικά σήμαινε αυτόν που κατάγεται από την Βοημία. Στη συνέχεια η κουλτούρα του μποέμ συνδέθηκε με μία μερίδα καλλιτεχνών στο Παρίσι που ζούσαν έναν ξέγνοιαστο τρόπο ζωής με ανεμελιά στη σκέψη τους και χωρίς ν’ ανησυχούν για το βιοπορισμό τους στο μέλλον αφού «ζούσαν μονάχα στο παρόν».

Αν κρατήσουμε μόνο τα θετικά στοιχεία της μποέμικης κουλτούρας, δηλαδή ό,τι έχει να κάνει με την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά, τότε μπορούμε να τα εντάξουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας για να δημιουργήσουμε ένα χώρο που θα μας προσφέρει την αίσθηση της χαλάρωσης όταν θα επιστρέφουμε σε αυτόν μετά από μία κουραστική μέρα. Πώς θα το πετύχουμε; Διαβάστε παρακάτω 3 απλές ιδέες που θα σας βοηθήσουν!

Της Γης τα Χρώματα στο Σαλόνι σας

Τα γήινα χρώματα  αποτελούν σήμα κατατεθέν της μποέμικης φιλοσοφίας αφού είναι πολύ κοντά στα χρώματα που βρίσκουμε στη φύση. Γι’ αυτό και θεωρούνται ως χρώματα που μας χαλαρώνουν. Τέτοια παραδείγματα είναι το χρώμα που έχουν οι πέτρες, η άμμος και το χώμα. Έχετε ακούσει ποτέ για τις θεραπευτικές ιδιότητες που προσφέρει η διαδικασία της γείωσης στην ψυχολογία μας; Λένε πώς βιώνουμε τη γείωση αν περπατήσουμε ξυπόλυτοι στο έδαφος. Συνδεόμαστε με τη φύση και την προέλευσή μας και νιώθουμε πιο χαλαροί.

Βρείτε τα αντίστοιχα γήινα χρώματα που ταιριάζουν στο χώρο σας κι εμπιστευθείτε το NEOPAL ULTRA RESIST της Vivechrom για την υπόλοιπη διαδικασία. Πρόκειται για το νέο πλαστικό ματ χρώμα με υδρόφοβη τεχνολογία, άψογο ματ φινίρισμα και εξαιρετική αντοχή στο χρόνο, χαρακτηριστικά που το μετατρέπουν στο ιδανικό χρώμα για τους τοίχους του σπιτιού σας!

Καυτές Πέτρες και Κάκτοι στη Διακόσμηση του Σπιτιού

Γκρι Χρώμα στους Τοίχους του Σαλονιού

Μια ιδέα διακόσμησης που θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ξεγνοιασιά, είναι να χρησιμοποιήσετε μια απαλή απόχρωση του γκρι στη διακόσμηση του σαλονιού σας.

Θα ζεστάνει την ψυχή σας όπως κάνουν οι πέτρες σε μια παραλία ένα καυτό μεσημέρι μέσα στο καλοκαίρι.  Μπορείτε να φτιάξετε μία «στάση διαβάσματος» στο χώρο του σαλονιού και να την απολαμβάνετε κάθε φορά που νιώθετε ότι χρειάζεστε αποσυμπίεση από την ημέρα σας.

Γήινα Χρώματα στους Τοίχους του Σαλονιού

Για το τέλος αυτού του άρθρου αφήσαμε την πιο «ζεστή» ιδέα διακόσμησης με επιρροές από τον μποέμικο τρόπο ζωής. Βάψτε τους τοίχους στο σαλόνι με χρώματα όπως πράσινο σε απόχρωση λαδί ή το μπεζ – καφέ. Έπιπλα με δερμάτινα καφετιά υφάσματα, ξύλινα αντικείμενα και γεωμετρικά μοτίβα θα συνθέσουν το μποέμ σκηνικό που επιθυμείτε και θ’ απελευθερώνουν τις χαλαρωτικές του ιδιότητες κάθε φορά που τα αντικρίζετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Βρείτε την ιδανική για εσάς απόχρωση και προμηθευτείτε το προϊόν που επιθυμείτε από το πλησιέστερο κατάστημα κοντά σας!

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...