Αστάρια τοίχων

Ήρθε η ώρα να βάψετε το σπίτι σας και αναζητάτε Αστάρια τοίχων (ή αλλιώς υποστρώματα τοίχων); Η Vivechrom προσφέρει μία μεγάλη γκάμα στα αστάρια τοίχων για κάθε ανάγκη μιας οικοδομής. Εδώ θα βρείτε σιλικονούχα υποστρώματα, χαλαζιακά, μονωτικά, ακρυλικά, διαφανή κλπ.

Τα αστάρια τοίχων είναι τα υλικά που προετοιμάζουν τον τοίχο να δεχθεί το τελικό χρώμα. Συνήθως οι τοίχοι αποτελούνται από πορώδη υλικά όπως σοβά, μπετό, γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, στόκο σπατουλαρίσματος κ.α. Τα αστάρια σταθεροποιούν την επιφάνεια προς βαφή και προσφέρουν την απαραίτητη πρόσφυση στο τελικό χρώμα. Επίσης κάποια από αυτά διεισδύουν στο πορώδες υπόστρωμα και προσφέρουν έτσι ιδιότητες αδιαβροχοποίησης. Επίσης, υπάρχουν αστάρια για πιο ειδικές εφαρμογές, όπως το Vivedur Block που μονώνει υδατοδιαλυτούς λεκέδες ή το Strong Grip Primer που βελτιώνει την πρόσφυση του χρώματος σε λείες, χαμηλής απορροφητικότητας επιφάνειες όπως πλακάκια, μωσαϊκό, πατητή τσιμεντοκονία κα.

Βρείτε παρακάτω τα αστάρια τοίχου της Vivechrom:

Ποιο αναλυτικά τα αστάρια ή υποστρώματα τοίχων προσφέρουν:

  • Δέσιμο και σταθεροποίηση της επιφάνειας. Βελτιώνουν έτσι την πρόσφυση του τελικού χρώματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν κιμωλιασμένες επιφάνειες, κόλλα ή κακής ποιότητας οικοδομικά χρώματα και επιφάνειες βαμμένες με ασβέστη.
  • Αδιαβροχοποίηση του υποστρώματος.  Τα διεισδυτικά αστάρια, εισχωρούν στον τοίχο σε μικρό πάχος και φράσσουν τις διόδους αγωγής του νερού, αποτρέποντας την κυκλοφορία του στο υπόστρωμα. Όταν συνδυάζονται με κατάλληλο χρώμα για εξωτερική χρήση προσφέρουν μακροχρόνια προστασία της βαμμένης επιφάνειας από την υγρασία και τη βροχή.
  • Ευκολότερο άπλωμα του χρώματος και πιο ομοιόμορφη τελική επιφάνεια.
  • Αύξηση της απόδοσης σε m2. Τα αστάρια τοίχου μειώνουν την απορροφητικότητα του τοίχου και επομένως αυξάνουν την απόδοση σε m2/λίτρο του τελικού χρώματος.
  • Αποτροπή της μετανάστευσης αλάτων. Τα διεισδυτικά αστάρια εμποδίζουν τα άλατα να μεταναστεύσουν από το υπόστρωμα στην επιφάνεια του χρώματος, όπου εμφανίζονται ως αντιαισθητικές λευκές κηλίδες (εξανθήσεις).
  • Συνολικά τα αστάρια τοίχου είναι ανθεκτικά σε αλκαλικές επιφάνειες, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της αντοχής του τελικού χρώματος.


Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, είναι προφανές ότι τα αστάρια τοίχων αποτελούν βασικό κομμάτι ενός συστήματος βαφής. Αστοχία στην επιλογή του σωστού υλικού μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλουδίσματα και ρηγματώσεις. Επομένως, όσο σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα ποιοτικό τελικό χρώμα άλλο τόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα ποιοτικό υπόστρωμα τοίχου.

Να θυμάστε ότι δεν είναι πάντα απαραίτητο να χρησιμοποιούμε αστάρι σε μία επαναβαφή. Όταν ο τοίχος είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς ξεφλουδίσματα και σαθρά μέρη ή χωρίς να έχει κιμωλιάσει, δεν απαιτείται αστάρι. Αν υπάρχουν τοπικά προβλήματα στον τοίχο, τότε η εφαρμογή του υποστρώματος τοίχων γίνεται και αυτή μόνο τοπικά.

Vivechrom Visualizer app
Ανάκτηση των δεδομένων, περιμένετε...