Η Επιστήμη του Χρώματος

Αντιλαμβανόμαστε τη δύναμη, την αίσθηση και τελικά το αποτέλεσμα που δημιουργεί ένα χρώμα, μόνο όταν αυτό συσχετίζεται με τα άλλα χρώματα ενός χώρoυ. Συνεπώς ο σωστός συνδυασμός των χρωμάτων, είναι πολύ σημαντικός. Αυτό που αναζητούμε μέσα από τους χρωματικούς συνδυασμούς είναι ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα που αντανακλά την προσωπικότητα και το στιλ μας.

Χρησιμοποιώντας τον χρωματικό κύκλο, μπορείτε να δείτε πώς τα χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους και μπορούν να δώσουν μεγάλη ποικιλία συνδυασμών στο χώρο σας.

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ (ΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ)
Η επιλογή αποχρώσεων (τόνων) του ίδιου χρώματος είναι ο πιο απλός συνδυασμός που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε στο χώρο μας, μια ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ (ΑΝΤΙΘΕΣΗ)
Για έντονο αποτέλεσμα που εκπλήσσει, επιλέγουμε από το χρωματικό κύκλο ένα χρώμα που βρίσκεται απέναντι από το βασικό χρώμα που έχουμε αποφασίσει. Πχ.: Μωβ με Κίτρινο, Μπλε με Πορτοκαλί ή Κόκκινο με Πράσινο.
ANAZHTΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ (ΑΡΜΟΝΙΑ)
Συνδυάζοντας χρώματα γειτονικά στο χρωματικό κύκλο, μπορούμε να δώσουμε στο χώρο μας ένα όμορφα ισορροπημένο και ευχάριστο αποτέλεσμα. Πχ.: Κόκκινο με Μωβ ή Κόκκινο με Πορτοκαλί.

Το χρώμα είναι μια «γλώσσα» που «μιλάει» μέσα από την ατμόσφαιρα και τη διάθεση που δημιουργεί. Γι’ αυτό επιλέγουμε τα χρώματα που μας ευχαριστούν περισσότερο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να μελετήσουμε τον κάθε χώρο που σχεδιάζουμε να βάψουμε και να φανταστούμε την ατμόσφαιρα και τη διάθεση που θέλουμε να αποπνέει.